WiFi ADSL Router WL-AM604g

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
walercio
Początkujący użytkownik forum

WiFi ADSL Router WL-AM604g

Post autor: walercio »

Witam.
Posiadam router WiFi ADSL Router WL-AM604g i mam pytanie czy mogę go wykorzystać do bezprzewodowego połączenia.
Posiadam internet ze stałym IP w LAN i chciałbym połączyć stacjonarny PC oraz laptopa w WiFi.
W stacjonarnym usb Adapter
Jeżeli można to proszę o trochę szczegółów technicznych jak to wykonać.
Przepraszam jeżeli taki temat już był ale te co ewentualnie mogły pasować nie bardzo są zrozumiałe.

Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: WiFi ADSL Router WL-AM604g

Post autor: wojteks »

walercio pisze:WiFi ADSL Router WL-AM604g i mam pytanie czy mogę go wykorzystać do bezprzewodowego połączenia.
Ewentualnie możesz ale tylko jedno urządzenie na raz czyli PC albo laptop. Żeby działały równocześnie musisz wymienić router na taki z portem WAN w postaci ethernet (rj45), powiedzmy Tp-link WR340G.
Nie pomagam na PW!
walercio
Początkujący użytkownik forum

Post autor: walercio »

wojteks pisze:Ewentualnie możesz ale tylko jedno urządzenie na raz czyli PC albo laptop. Żeby działały równocześnie musisz wymienić router na taki z portem WAN w postaci ethernet (rj45), powiedzmy Tp-link WR340G.
Dziękuję wojteks za odpowiedź przykra sprawa a może jest jakieś urządzenie co przetworzy skrętke na wejście telefoniczne
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

walercio pisze:a może jest jakieś urządzenie co przetworzy skrętke na wejście telefoniczne
Nie ma.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ