internet bezprzewodowy iPlus

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
miezekatze
Początkujący użytkownik forum

internet bezprzewodowy iPlus

Post autor: miezekatze »

Witam,

zastanawiam się nad przejęciem internetu bezprzewodowego iPlus. Jak to wygląda formalnie? Spisywana jest umowa? Czy muszę posiadać telefon na abonament w Plusie, czy nie jest to konieczne? Rozumiem, że byłabym zobowiązana do korzystania do końca umowy, a jak jest z rezygnacją z usługi? Będę wdzięczna za info.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: internet bezprzewodowy iPlus

Post autor: Jaco »

Nie wiem czemu temat napisałaś w ogłoszeniach. Przenoszę do odpowiedniego działu.

Co do samego pytania to:
miezekatze pisze:Jak to wygląda formalnie? Spisywana jest umowa?
Tak.
miezekatze pisze:Czy muszę posiadać telefon na abonament w Plusie, czy nie jest to konieczne?
Tak i nie. Tak bo wówczas zamiast całego kolejnego numeru możesz sobie uruchomić samą usługę iPlus dla swojego numeru.
Nie gdyż podpisujesz nową umowę.
miezekatze pisze:Rozumiem, że byłabym zobowiązana do korzystania do końca umowy,
Tak.
miezekatze pisze:a jak jest z rezygnacją z usługi?
Gdy chcesz zerwać umowę będzie naliczona kara. Ewentualnie aby ominąć karę możesz skorzystać z cesji i przepisać umowę na inną osobę.

Więcej info uzyskasz w punkcie sprzedaży gdyż regulaminy usług zmieniają się dość często.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jaco pisze:Tak i nie. Tak bo wówczas zamiast całego kolejnego numeru możesz sobie uruchomić samą usługę iPlus dla swojego numeru.
Nie gdyż podpisujesz nową umowę.
A ja bym jeszcze zauważył, że jak już ma się jedną umowę w Plusie i płaciło się na czas rachunki, to do podpisania następnej umowy wystarczy sam dowód, żadnego potwierdzenia telefonicznego, kaucji i tym podobnych historii. A jeśli nie miało się umowy w Plusie to potrzebne są normalne dokumenty jak do podpisania zwyczajnej umowy.

Co więcej mogę powiedzieć, to taka ważna sprawa, że jeśli ta osoba przedłużała już umowę i dostała rabat (w ofercie przedłużeniowej) na abonament, to ten rabat po dokonaniu cesji przepada. Tak samo SMS'y (ich ilość różni się w zależności od abonamentu) które nie zostały wykorzystane przez poprzedniego użytkownika przepadają.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
miezekatze

Post autor: miezekatze »

Kłopot polega na tym, że chcę przejąć od znajomego internet bezprzewodowy na kilka miesięcy- do końca trwania umowy, którą zawarł. Ale gdyby mi się jednak usługa nie spodobała, to nie chcę być zobowiązana do przedłużania umowy. Nie mam również telefonu na abonamet i nie jestem przekonana, czy to nie będzie kłopot. Chyba rzeczywiście muszę wybrać się do punktu Plusa, by się upewnić. Dzięki.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

miezekatze pisze:Nie mam również telefonu na abonamet i nie jestem przekonana, czy to nie będzie kłopot.
Nie będzie. Ja nie mam SimPlusa (telefon na kartę) oraz nie miałem telefonu stacjonarnego i bez problemów poszło podpisanie umowy z Plusem.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ThaRealest

Post autor: ThaRealest »

Czy w czasie pobierania transfer jest w stabilny i czy często zrywa połączenia ???
chodzi o użytkowników małych, średnich i dużych miast
Dzięki za ODP
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Zrywa wtedy, gdy są jakieś problemy.
A transfer to już zależy od lokalizacji - w każdej jest inaczej.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

ThaRealest pisze:Czy w czasie pobierania transfer jest w stabilny i czy często zrywa połączenia ?
To zależy od wielu czynników: pogody, sprzętu, obciążenia sieci
Zakładając, że wszystko jest poprawnie skonfigurowane, masz odpowiedni poziom sygnału to nie powinno być problemów. Przed podpisaniem umowy zawsze warto przetestować w jakiś sposób.
ThaRealest

OK Dzięki!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ThaRealest pisze:chodzi o użytkowników małych, średnich i dużych miast
Więc myślę, że Białystok należy do tego kręgu ;) Ja używałem iPlusa w kilku różnych lokalizacjach w mieście i mogę powiedzieć, że zrywało połączenie tylko jak był problem z nodeB. Ale niestety nikt Ci nie zagwarantuje, że u Ciebie będzie zawsze wszystko dobrze.
ThaRealest

Wiadomo nie ma nic na 100%
Zanim ew wezmę to przetestuje.
Pozdro!
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez ThaRealest, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ThaRealest pisze:Zanim ew wezmę to przetestuje.
Jeśli masz modem, to nie musisz brać nawet iPlusa na próbę. Możesz wziąć SimDatę, to taki internet na kartę. Ewentualnie kupić starter SimPlusa (zwykły pre-paid) do rozmów telefonicznych i aktywować pakiet 100MB czy więcej i zobaczysz jak Ci działa.
ODPOWIEDZ