[PROBLEM]Modem HUAWEI E160E Orange Free
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[PROBLEM]Modem HUAWEI E160E Orange Free
Witam!
Mam problem otoz instaluje na jednym komputerze gdzie mam Windows Vista SP1.
Instaluje sterowniki , po zanstalowaniu wlaczam Orange Free probuje sie polaczyc.
I polaczenie staje na 7% i tak jest od zmiany z XP na Viste na XP dzialalo.
A na drugim komputerze gdzie mam win7 32(chcialem sprawdzic, czy modem nie jest popsuty)
Wykrywa mi modem jako CdRoom... i nie moge zainstalowac sterownikow, poniewaz nie ma pod win7 w modemie.
A jak sciagne z internetu to wchodze w menadrzera urzadzeni w zakladke CdRoom.
Wybieram modem klikam aktualizuj sterownik i wybieram sciezke do tych sterownikow. To jest napisane ze, system windows nie moze zainstalowac tych sterownikow poniewaz te sa akutalne.
Nie wiem co mam zrobic za bardzo a pan z Orange wyjechal odrazu ze na gwarancje modem na 2 tyg..
Dziekuje i Pozdrawiam
Mam problem otoz instaluje na jednym komputerze gdzie mam Windows Vista SP1.
Instaluje sterowniki , po zanstalowaniu wlaczam Orange Free probuje sie polaczyc.
I polaczenie staje na 7% i tak jest od zmiany z XP na Viste na XP dzialalo.
A na drugim komputerze gdzie mam win7 32(chcialem sprawdzic, czy modem nie jest popsuty)
Wykrywa mi modem jako CdRoom... i nie moge zainstalowac sterownikow, poniewaz nie ma pod win7 w modemie.
A jak sciagne z internetu to wchodze w menadrzera urzadzeni w zakladke CdRoom.
Wybieram modem klikam aktualizuj sterownik i wybieram sciezke do tych sterownikow. To jest napisane ze, system windows nie moze zainstalowac tych sterownikow poniewaz te sa akutalne.
Nie wiem co mam zrobic za bardzo a pan z Orange wyjechal odrazu ze na gwarancje modem na 2 tyg..
Dziekuje i Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: [PROBLEM]Modem HUAWEI E160E Orange Free
Wyrzuc CD, wtedy dopiero "uwolni" modem.NoHacker pisze:Wykrywa mi modem jako CdRoom.
Nie pomagam na PW.
-
W jaki sposob? Mam kliknac odinstaluj urzadzenie czy jak?
Edit kliklem tak.
Byl ten dzwiek odlaczania i podlaczania urzadzenia ale w menadżerze urzadzen nic sie nie zmienilo oprocz tego ze nie ma Cdroom
Edit kliklem tak.
Byl ten dzwiek odlaczania i podlaczania urzadzenia ale w menadżerze urzadzen nic sie nie zmienilo oprocz tego ze nie ma Cdroom
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Klknac na "eject CD" (nie mam polskiej windy, wiec nie wiem jak sie ten punkt w PL zwie).NoHacker pisze:Mam kliknac odinstaluj urzadzenie czy jak?
Powinnien byc dzwiek odlączania usb a potem pokazac 3..5 nowych portow, kart sieciowych, modemow....
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-08-23, 16:03 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-08-23, 15:03 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
-
Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym eject CD. Chcialem wysunac nawet dysk <lol> bo system to bierze jako cdrom nie wiem co mam zobic? Poradzcie cos ? Bo modem nie pojawia mi sie w kartach sieciowych ani w zakladce modemy.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale Ty masz na myśli w oknie mój komputer? Czy ikonę Bezpieczne usuwanie sprzętu w zasobniku systemowym. Bo tam po kliknięciu lewą myszą też będzie opcja Bezpiecznie usuń nazwa_urządzenia. Bo mi się wydaje, że trzeba użyć bezpiecznego usuwania sprzętu.key pisze:Klknac na "eject CD" (nie mam polskiej windy, wiec nie wiem jak sie ten punkt w PL zwie).
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W oknie "moj komputer". Przy normalnym CD komenda wysuwa szufladkeAle Ty masz na myśli w oknie mój komputer?

Bezpieczne usuwanie sprzetu de-inicjalizuje port USB.
Nie pomagam na PW.
-
Mam tam tylko wysun stacje dyskow INTERNET_MOBILNY
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No to nacisnij. Powinno zdeinstalowac CDROM i udostepnic porty COM + karte sieciowa
Nie pomagam na PW.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To już wiem o co Ci chodzikey pisze:W oknie "moj komputer". Przy normalnym CD komenda wysuwa szufladke![]()

Pozdrawiam YaHooo