krzysztof.wojcik pisze:Zacznijmy od tego iż Orange ma największy zasięg EDGE, ale najgorszy jakościowo net bezprzewodowy, opinię swoją opieram na innych użytkownikach i znajomych oraz osobistym testowanie OE ...
Oczywista bzdura.Ten Ed77 sprawia problemy przełóż kartę do telefonu i połącz z netem a zobaczysz różnicę.
Ja mam zasięg umts/hsdpa i korzystam czasem z EDGE w Orange.Niestety muszę stwierdzić ,że wszystko pracuje stabilnie.Kupiłbym jeszcze licencję w Erze do abonamentu telefonicznego ale niestety nie mają stałego łącza.
Krzysztof wspomniał o największym zasięgu EDGE w Orange ale zapomniał dopisać o wielokrotnie większym HSDPA z Orange od Plusa.
Ta kiepska jakość to według mnie modem.
Generalnie w komórkowym necie u wszystkich operatorów czegoś brakuje a akurat Plusa za technologię ciężko chwalić.
Mój ranking przy wyższych abonamentach to:
1.ERA - największy zasięg hsdpa ale brak możliwości dołączenia usługi stałego internetu do abonamentu telefonicznego , ograniczenie 3 GB
2.ORANGE - zasięg edge hsdpa (nieoficjalnie już w kilku miastach), streaming video i tv możliwość podpięcia usługi do abonamentu telefonicznego (przynajmniej w abonam. businessowym) ograniczenie 4 GB
3.PLUS - prepaidowy internet , słaby zasięg hsdpa , ograniczenie 3,3 GB.
Nie myśl ,że jak się przesiądziesz na Plusa do będziesz tryskał ze szczęścia.