Złapałem internet od sąsiada - można używać?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Złapałem internet od sąsiada - można używać?
Złapałem na laptopie bezprzewodowo internet od sąsiada prawdopodobnie niezabezpieczony hasłem. Czy mogę z niego korzystać? Chodzi mi bardziej o to czy nie będzie później jakichś problemów....
-
- Stały użytkownik forum
Re: Złapałem internet od sąsiada - można używać?
To tak, jakbyś pytał: czy mogę coś ukraść jeśli nikt nie zauważy? Typowo polsko-złodziejska mentalność. Jak masz wątpliwości to zapytaj sąsiada, a nie ludzi na forum.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Idź do sąsiada i zapytaj czy możesz korzystać z jego sieci. Jeżeli Ci pozwoli to TAK, a jak nie pozwoli, to może w końcu zabezpieczy siećFlashSc pisze:Czy mogę z niego korzystać?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja podam tylko to <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a> W skrócie coś takiego jest nielegalne i nawet nieetyczne. Koniec i kropka. Jeśli FlashSc chce korzystać z internetu to niech idzie do sąsiada i pogada z nim. Bo nawet nie wiadomo, czy to nie jakiś haker postawił fałszywego AP aby przechowywać hasła i rozsyłać wirusyAlcek pisze:Jak masz wątpliwości to zapytaj sąsiada, a nie ludzi na forum.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Zapytałem z ciekawości... Od kogo ten sygnał - tego nie wiem. Ja wiem tylko tyle że coś wykryło i łączy bez problemu, a korzystać nie korzystałem i stąd pytanie.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
No i lepiej nie korzystaj, nawet nie z tego względu, że to nie legalne, ale ze względów na niebezpieczeństwo jakie niesie za sobą korzystanie z "nieznanego pochodzenia" sieci.FlashSc pisze:a korzystać nie korzystałem i stąd pytanie.
-
- Użytkownik forum
Pewnie sąsiad chciał się z tobą podzielic internetem