Tramp pisze:No niby ten HSDPA w wawie jest juz oficjalnie od pewnego czasu.
Zmieniłem oprogramowanie do karty globo jak piszą na stronie orange, zainstalowałem te ich nowe coś do łączenia się z orange.pl 7.2v
I niby jak się połącze w pasku pokazuje 1.8 mbps, ale to nie to przecie
A patrze w okienko i caly czas 3G i w opcjach tez nie ma niczego aby ją przestawić zeby łaczyła się z HSDPA.
Mieszkam na ursynowie więc zasięg musi być
Co jest grane ?
A za to upload mam 30 kB/s

tylko cos sciaganie nie idzie.
witam,
hsdpa dziala na bank

widac to szybkosci transferu
mam modemik od 29.12 i zaczalem drazyc ostro temat - miedzy innymi zawedrowalem na to forum, buszowalem ogolnie po necie i w ciagu tych kilku dni lykalem sporo wiedzy na ten temat
to co zrobilem, to ustanowilem polaczenie bezposrednie, rezygnujac z firmowego orange'owego BE - chyba jest lepiej
kilka moich spostrzezen:
na sofcie BE wskazniczek pokazywal przewaznie 3G z dwoma-trzema kreskami, czasem HSDPA z dwoma, zdazalo sie, ze EDGE z piecioma - co nie mialo odpowiednika na kontrolce modemu (3G) - stwierdzilem wiec, ze nie jest to wiarygodne
BTS mam w odleglosci kilkuset metrow, co prawda zasloniety budynkiem; poziom sygmalu na poziomie 10-12, w porywach 13 (sprawdzony komenda at+csq)
transfer na poczatku zeszlego tygodnia byl na poziomie zwyklego GPRS, wiec nawet dzwonilem do BOKu i do dzialu technicznego - cos tam bredzili, ze zresetuja BTSa

- ale nic nie dalo - wiec zaparlem sie i ktorejs nocki (nad ranem sprawdzilem transfer i ... doznalem szoku

)
od dzisiaj juz normalnie w dzien jest spoko transfer - chyba cos sluzby techniczne robia
nio .... i na deser to co tygryski lubia najbardziej
zmierzone przed chwila
pozdruvka