Chciałbym sobie podpiąć internet do mieszkania w ścisłym centrum Krakowa, ale niestety jestem praktycznie skazany tylko na internet mobilny
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Dlatego proszę o pomoc przy dobraniu zestawu

Po przeanalizowaniu ofert operatorów decydowałbym się na Play Online 5GB (myślę, że taki limit na dwie osoby powinien wystarczyc do sporadycznego korzystania z sieci) martwi mnie jedynie ograniczenie prędkości do 1Mbita tzn konkretnie to czy w szczycie prędkość ta nie spadnie jakoś dramatycznie

Podpisałbym umowę na 18 mies. i muszę wybrać modem - po wstępnej selekcji (odrzuciłem te 3,6 Mb, bo po zakończeniu umowy jakiś modem może się jeszcze przydać, ponieważ cena ta sama więc nie ma sensu brać staroci) zostają takie:
Huawei e1750c, e176g, e169 albo ZTE MF 626.
Kompletnie nie wiem czym się kierować

Od razu zaznaczam, że internet zamierzam dzielić przez router, ale skreśliłem modem E5832, gdyż uważam, że do domowych zastosowań lepiej, stabilniej będzie dokupić osobny router (?) jak się mylę proszę poprawcie

Więc druga sprawa to dobór routera do wcześniej wybranego modemu. Po przeczytaniu wielu tematów na forum, skłaniałbym się w kierunku ekonomicznego Edimaxa za te 135zl.
Martwią mnie jednak głosy, że zmniejsza od prędkość internetu (który w play i tak jest już wolny