Option GTM378 zrywa połączenia?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Option GTM378 zrywa połączenia?
Nie wiem czy w dobrym dziale.
Ostatnio męczy mnie częste zrywanie połaczeń na 3G w erze. Co prawda jak oglądam tylko strony www to jest to nie zauważalne. Ale jak siedzę na czat to mnie wyrzuca co chwila z informacją o zerwanym połączeniu.
Sprawdzałem w EDGE i nie zrywa połączeń. Jest stabilne. Mam problemy tylko w 3G.
Nie wiem czy to wina ery czy może modemu? zasięg 46% umts.Bardzo często na 3G czasami przymuli połaczenie. Następuje cisza 3min 10min a czasami to tylko restart systemu pomaga uzyskać połaczenie.
Kiedyś tego nie było to się dzieje od 3 miesięcy.
Mam Firmware version 2.5.13HD moze jest nowsze już?
Ostatnio męczy mnie częste zrywanie połaczeń na 3G w erze. Co prawda jak oglądam tylko strony www to jest to nie zauważalne. Ale jak siedzę na czat to mnie wyrzuca co chwila z informacją o zerwanym połączeniu.
Sprawdzałem w EDGE i nie zrywa połączeń. Jest stabilne. Mam problemy tylko w 3G.
Nie wiem czy to wina ery czy może modemu? zasięg 46% umts.Bardzo często na 3G czasami przymuli połaczenie. Następuje cisza 3min 10min a czasami to tylko restart systemu pomaga uzyskać połaczenie.
Kiedyś tego nie było to się dzieje od 3 miesięcy.
Mam Firmware version 2.5.13HD moze jest nowsze już?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Option GTM378 zrywa połączenia?
Jareva a taka sytuacja ma miejsce jak w Wierszu Polecenia wydasz takie polecenieWymusza ono pewien ruch w sieci. Możesz równie dobrze posłuchać jakiegoś radia internetowego. Byle by była jakaś transmisja w sieci.
Druga sprawa, czy to się dzieje późno w nocy, oraz czy masz możliwość sprawdzenia na innym modemie, lub innej lokalizacji, tak aby korzystać z innego nodeB?
Kod: Zaznacz cały
ping wp.pl -t -l 1000
Druga sprawa, czy to się dzieje późno w nocy, oraz czy masz możliwość sprawdzenia na innym modemie, lub innej lokalizacji, tak aby korzystać z innego nodeB?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Zmiana modemu (na taki sam) nie pomogło ustawienie ping nie pomogło.
Czyli zostaje Node B
nie mam możliwości skorzystania z innego tak długo.
Ale czemu w edge jest ok.
Czyli zostaje Node B

Ale czemu w edge jest ok.
Ostatnio zmieniony 2010-08-29, 09:33 przez Jareva, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem to wina sieci moim zdaniem.Jareva pisze:Zmiana modemu (na taki sam) nie pomogło ustawienie ping nie pomogło.
Dlatego, ponieważ sieć 2g oraz 3g to są zupełnie niezależne sieci i obciążenie może być całkowicie różne.Jareva pisze:Ale czemu w edge jest ok.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Proponuję zgłosić do operatora, że w danej lokalizacji w sieci 3G są problemy z transmisją.
- kedzi
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja miałem podobny problem, gdy sam przez własną głupotę wyjmowałem modem nie połączony do sieci ale zalogowany do niej... Karta sim się coś spierniczyła ale nie była mechanicznie uszkodzona i były identyczne objawy, po wymianie wszystko wróciło do normy ale 50 dych w plecy bo nie uwzględnili tego na gwarancji
Spróbuj może żeby to sprawdzić na jakiejś innej karcie, najlepiej jakimś prepaid-zie od ery.