Sieć zablokowana - jak połączyć się z nowego komputera?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Sieć zablokowana - jak połączyć się z nowego komputera?
Witam, jakiś facet robił mi internet z routera w domu i ustawił tak, żeby inne komputery nie mogły się z siecią połączyć. Zmieniłam komputer i potrzebuję mieć internet, gościu nie odbiera, jak to się zmienia? Trzeba wejść z komputera, z którego się zakładało sieć, czy można skorzystać z dowolnego, nawet niepołączonego z siecią?? Proszę o odpowiedź. 

- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Sieć zablokowana - jak połączyć się z nowego komputera?
Po WiFi czy po kablu?Soiree pisze:ustawił tak, żeby inne komputery nie mogły się z siecią połączyć.
Jeżeli po WiFi to musisz znać hasło jakim jest zabezpieczona sieć. Czy masz hasło do panelu administracyjnego routera? Jaki router?
Nie pomagam na PW!
-
Po WiFi. Router PLANET WRT-414 (54 Mbps Wireless Broadband Router). A co do hasła to chyba jest wlaśnie, nie znam go, ale załatwięwojteks pisze:[..]
Po WiFi czy po kablu?
Jeżeli po WiFi to musisz znać hasło jakim jest zabezpieczona sieć. Czy masz hasło do panelu administracyjnego routera? Jaki router?

Gdzie mam wejść (Windows 7), aby dostać się do tych ustawień sieciowych i czy mogę z obecnego komputera (niepołączonego) czy muszę z połączonego?
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-09-01, 14:56 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-09-01, 13:55 przez Soiree, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli tylko potrzebujesz wpisać hasło do WiFi to możesz z tego komputera bo to hasło będzie zapamiętane w tym komputerze.Soiree pisze:czy mogę z obecnego komputera (niepołączonego)
Panel sterowania, Centrum sieci i udostępniania. Tam klikasz Połącz lub rozłącz, wybierasz swoją sieć, klikasz Połącz i system pyta o hasło do WiFi, wpisujesz je i już powinno działać.Soiree pisze:Gdzie mam wejść (Windows 7),
Nie pomagam na PW!
-
Hm, "System Windows nie mógł nawiązać połączenia z siecią <nazwa>". Takie coś pojawiło się po skorzystaniu z porady. A więc...? Co dalej? Jakieś pomysły?wojteks pisze:Panel sterowania, Centrum sieci i udostępniania. Tam klikasz Połącz lub rozłącz, wybierasz swoją sieć, klikasz Połącz i system pyta o hasło do WiFi, wpisujesz je i już powinno działać.

- wojteks
- *** Administrator ***
Usunąć sieć <nazwa>, wyszukać ponownie sieć i połączyć się ponownie.Soiree pisze:Takie coś pojawiło się po skorzystaniu z porady. A więc...? Co dalej? Jakieś pomysły?
Czy jesteś pewna hasła które wpisujesz?
Może również być zastosowane zabezpieczenie po <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119030#119030" target="_blank">»MAC«</a> i bez ingerencję w router się nie połączysz.
Nie pomagam na PW!
-
Nawet nie wpisywałam hasła, od razu takie coś się pojawia. Na szczęście nieoczekiwanie rozwiązała się sprawa z facetem od WiFi i internet zrobiony. Przepraszam za zamieszanie, temat do zamknięcia.wojteks pisze:Usunąć sieć <nazwa>, wyszukać ponownie sieć i połączyć się ponownie.
Czy jesteś pewna hasła które wpisujesz?
Może również być zastosowane zabezpieczenie po »MAC« i bez ingerencję w router się nie połączysz.

Oczywiście dziękuję za pomoc, Wojteks