A CDMA ma taką zależność, że zmniejszając zasięg stacji, jej pojemność rośnie. W miejscach większego obciążenia zwyczajnie trzeba by było dostawić stacji i tyle.
Albo zmniejszyć zasięg.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Moderator: Moderatorzy
CDMA mają postawić na ZTE więc nie wróży to nic dobrego.ja.michal pisze:To już lepiej dostawiać stacje CDMA, a nie pchać się w 3G na 900MHz.
Dlaczego tak sądzisz ?marens pisze:CDMA mają postawić na ZTE więc nie wróży to nic dobrego.
W sumie masz racje.Patryk pisze:Z Huawei też się wszyscy śmiali
Orangowe 3G stoi w całości na Huaweiowym sprzecie i dziala to dobrze .marens pisze:Huawei się całkiem nieźle sprawuje w kategorii cena/jakość.
Nawet bardzo dobrze.Pijo pisze:Orangowe 3G stoi w całości na Huaweiowym sprzecie i dziala to dobrze .
Play chyba też stoi na Huawei.Pijo pisze:Orangowe 3G
Tylko Nordisk.marens pisze:Wiecie czy ktoś z naszych obecnych operatorów używa ZTE do BTS/NodeB?
Tzn. w północnej i środkowej Polsce wyswapowali już wszystko na Huawei ?Pijo pisze:Orangowe 3G stoi w całości na Huaweiowym sprzecie
Nie wiem . Mysłałem ze od początku brali sprzęt do 3G tylko od Huawei`aTzn. w północnej i środkowej Polsce wyswapowali już wszystko na Huawei ?
Pijo pisze:Orangowe 3G stoi w całości na Huaweiowym sprzecie i dziala to dobrze .
Zapraszam do stolicy.marens pisze:Nawet bardzo dobrze.
W tym wypadku trudno wymagać cudów - obciążenie sieci w stolicy pewnie będzie kosmiczne. Miejmy nadzieję a raczej jestem pewny że LTE powinno w przyszłości takie problemy rozwiązać - na jakiej częstotliwości w Polsce w koncu będzie LTE?ja.michal pisze:Zapraszam do stolicy.
O dziwno mam dobre wrażenia nt. Orange Free w stolicy . Lepsze niż z iPLusa. Tam gdzie byłem (Praga Północ, ul. Ząbkowska ) była dziura 3G w zasięgu Plusa i iPlusa rzucało 3G do EGDE. Orange chodził okey - powyżej 2 Mbit, dokładnie nie testowałem.ja.michal pisze:Zapraszam do stolicy.