iPlus termin płatności
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus termin płatności
Witam. Mam iPlusa i termin płatności mam do 10-go. Zawsze udawało mi się w tym terminie zapłacić, a tym miesiącu nie. Do kiedy można ich przeciągnąć by nie wyłączyli usługi?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: iPlus termin płatności
Mnie odłączyli wraz z rozpoczęciem następnego okresu rozliczeniowego, a za ponowne podłączenie musiałem dodatkowo zapłacić.
-
- Użytkownik forum
Proponuję zadzwonić do windykacji, na stronie Plusa znajdziesz numer tel.. Zgłoś, że przeciągnieszPiotr735 pisze:Witam. Mam iPlusa i termin płatności mam do 10-go. Zawsze udawało mi się w tym terminie zapłacić, a tym miesiącu nie. Do kiedy można ich przeciągnąć by nie wyłączyli usługi?

Ja tak zawsze robię.
E70 via USB
- Artur_prezes
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mnie zawieruszył się rachunek i zamiast zapłacić 12-tego to zapłaciłem 16-tego i wszystko w porządku, internet też cały czas chodził, nie odcięli mnie
.

CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
- Stały użytkownik forum
Ja zapłaciłem raz rachunek na jeden dzień przed końcem następnego okresu rozliczeniowego i nic się nie działo. Internet chodził tak jak zawsze.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
- bob
- Guru bezprzewodowy
W regulaminie "promocjia iplus dla ciebie" jest tylko mowa o limicie kredytowym :
Oczywiście ,że nie wolno tak robić.
Mój rekord z abonamentem telefonicznym to prawie 3 miesiące.O ile w Umowie nie zostanie uzgodnione inaczej, limit kredytowy dla osób fizycznych zostaje zgodnie z § 7 ust. 2 Regulaminu
świadczenia usług telekomunikacyjnych przez Polkomtel dla Abonentów ustalony na kwotę 244z VAT (200 zł bez VAT).
Oczywiście ,że nie wolno tak robić.

-
- Początkujący użytkownik forum
Internet mam na firmę.
Mam jeszcze takie pytanie, czy przed wyłączeniem ostrzegają jakimś smsem, bo w idei tak jest.
Mam jeszcze takie pytanie, czy przed wyłączeniem ostrzegają jakimś smsem, bo w idei tak jest.
-
- Stały użytkownik forum
Otrzymałem smsa z informacją o nie zapłaconej fakturze z iPlusa, wiec można to traktować jako info o możliwości zablokowania usługi.Piotr735 pisze:Mam jeszcze takie pytanie, czy przed wyłączeniem ostrzegają jakimś smsem, bo w idei tak jest.
Btw: Mój okres rozliczeniowy jest od 17-go do 16-go kolejnego miesiąca. Termin płatności faktury mam do 2-go każdego miesiąca. Jeżeli za każdym razem będę ich przeciągał do 10-go to nie będzie żadnych problemów?
Dzwoniłem na Windykację - to zostałem poinformowany, że okres rozliczeniowy mogą mi przesunąć tylko w przypadku, gdy przejdę na polecenie zapłaty - do czego jeszcze nie mam przekonania.