modem vodafone k3565 posiadam od niedawna i wraz z nim zaczelo sie moje zainteresowanie bezprzewodowym internetem. Uzywalem go do wczoraj na zainstalowanym markowym sofcie z vodafone (jako ze obecnie przebywam w uk). Modem ten chcialbym rowniez moc uzytkowac podczas pobytu w Polsce dlatego zaczalem od tego ze zdjalem simlocka (to mi sie udalo) znalazlem na necie informacje ze uniwersalnym programem ktory moze obsluzyc rozne modemy i karty sim jest mobile partner no i tu wlasnie sie pojawil problem. Sciagnalem ostatnia wersje ze strony dc-unlocker i zainstalowalem na kompie (zrobilem to gdy byl zainstalowany rowniez soft vodafone)
Efekt jest taki:
1. jak otwieram mobile partner i chce sie polaczyc to wyskakuje komunikat: brak urzadzenia lub urzadzenie niedostepne.
2. jak podlaczam modem pod inny port usb wyskakuje okno z komunikatem (windows needs to install driver sofware for your Huawei Mobile) jak potwierdzam ze chce je zainstalowac to zaczyna sie proces instalacji po czym po chwili wyskakuje komunikat (windows encoured a problem installing the driver software for your device , windows found driver software for your device but encountered an error while attempting to,
i nizej napisane
The syntax of the INF is invalid.
If you know the manufacturer of your device, you can visit its website and check the support section for driver software)
3. niestety operacja zainstalowania mobile partner spowodowala to ze nie moge sie polaczyc za pomoca oryginalnego softa vodafone. (wczesniej nie bylo problemow, i byl zasieg 3G) teraz wyskakuje komunikat:
(mobile connection not possible:
-set your curent mobile device as default
-ensure that no other programs are using your mobile device and try again
-delete the device in the Manage Devices view add it back again, and then try connecting
Support information: Ras error code 680
Dodam ze w chili obecnej zalezy mi na jakim kolwiek polaczeniu, choc chcialbym abym mial mozliwosc uzywania modemu z roznymi kartami sim (polskimi i brytyjskimi). Podejrzewam ze instalacja mobile partner spowodowala jakies zmiany mam nadzieje ze odwracalne. Jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> odinstalowalem oba programy, usunalem drivery modemu w Manage Devices i zainstalowalem od nowa soft vodafone ale niestety to nic nie pomoglo

Prosze o lopatologiczne wytlumaczenie krok po kroku, poniewaz nie jestem w tym temacie za bardzo obeznany

Pozdrawiam Sebastian.