[NEWS] "Bezlik Gigabajtów" w iPlusie

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Który wariant iPlusopobieracza, wybierzesz dla siebie?

od 24 do 9
7
41%
od 24 do 12
10
59%

Liczba głosów: 17

Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

[NEWS] "Bezlik Gigabajtów" w iPlusie

Post autor: Nielimitowany »

TELEPOLIS.PL pisze:Od 13. września użytkownicy iPlusa mogą korzystać z nowej wersji iPlusopobieracza. Bezlik Gigabajtów to nieograniczony transfer danych dostępny w dwóch wariantach: od północy do południa oraz od północy do 9 rano.

Nowy iPlusopobieracz umożliwia nieograniczoną transmisję od 24 do 12. W ten sposób wszystkie dane wysłane i odebrane przez połowę doby nie są wliczane do podstawowego limitu iPlusa. Zachowana zostaje również dotychczasowa wersja iPlusopobieracza, która umożliwia nieograniczony transfer od północy do 9 rano.

Usługa jest dostępna dla wszystkich abonentów, którzy podpisali umowę w ramach oferty. Usługę można włączyć i wyłączyć w dowolnym dniu okresu rozliczeniowego. Nieograniczony transfer jest dostępny w podanych godzinach pod warunkiem nieprzekroczenia podstawowego limitu danych w pozostałej części dnia. Dotychczasowi użytkownicy iPlusopobieracza w wersji do godziny 9 mogą zamienić ją na wersję do 12 poprzez wyłączenie obecnie używanej i włączenie nowej.

Aby włączyć usługę iPlusopobieracz do 9, należy wysłać z numeru iPlus na numer 2612 bezpłatną wiadomość SMS o treści DODAJ IPP9 Pluskod5 (PlusKod5 jest wymagany tylko dla klientów biznesowych) lub zalogować się do Plus Online.

Aby włączyć usługę iPlusopobieracz do 12, należy wysłać z numeru iPlus na numer 2612 bezpłatną wiadomość SMS o treści DODAJ IPP12 Pluskod5 (PlusKod5 jest wymagany tylko dla klientów biznesowych) lub zalogować się do Plus Online.
Czyżby opcja "Unlimited" zagościła w świecie Mobilnego Internetu.

Źródło: Telepolis
Ostatnio zmieniony 2010-09-10, 16:02 przez Nielimitowany, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] "Bezlik Gigabajtów" w iPlusie

Post autor: Jo_gurt »

Nielimitowany pisze:od północy do południa oraz od północy do 9 rano.
Hmm, który wybrać? ;)
piotrek2308

Post autor: piotrek2308 »

A orange śpi, miejmy nadzieję że na dniach się obudzi.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

piotrek2308 pisze:A orange śpi, miejmy nadzieję że na dniach się obudzi.
Oj Orange tam zawsze swoje wymyśli ja to zawsze zastanawiam sie nad Era - swoje oferty modyfikuja z ogromnym poślizgiem do konkurencji.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

piotrek2308 pisze:A orange śpi, miejmy nadzieję że na dniach się obudzi.
Czekamy na informację o "rewolucji Orange". Zobaczymy co ciekawego nam zaprezentują :)
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Procio pisze:Zobaczymy co ciekawego nam zaprezentują
Juz dzisiaj rzecznik Grupy TP zapowiedzial sporo zmian, zarowno w Orange Free jak nowa oferte na karte Orange One. Także w abonamencie ma sie cos pozmieniac - no nic to czekamy do poniedzialku. Chcialem tylko zwrocic uwage ze mozna wykluczyc cos na kształt iPlusopobieracza dlatego że rzecznik grupy TP tak napisal:
W ubiegłym roku rewolucyjnie podnieśliśmy limity i konkurencja poszła za nami. Teraz też będzie miała co naśladować
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

adixm pisze:Era - swoje oferty modyfikuja z ogromnym poślizgiem do konkurencji.
Era ma spory problem z konfiguracją sieci więc im gorsza oferta jest na rękę.
Procio pisze:Czekamy na informację o "rewolucji Orange"
Widać, że w Plusie mają jakieś przecieki jak szybko urozmaicili "bezlikupobieracz"
Nielimitowany

Jo_gurt pisze:Hmm, który wybrać?
Sam musisz sobie odpowiedzieć. Każdy inaczej korzysta z zasobów sieci.
marens pisze:Widać, że w Plusie mają jakieś przecieki jak szybko urozmaicili "bezlikupobieracz"
Jeśli te informacje w jakiś sposób są realne, że aż iPlus odpowiedział. To można rzec, że Orange Free "na prawdę" zrewolucjonizuje Internet Mobilny.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Jeśli te informacje w jakiś sposób są realne, że aż iPlus odpowiedział. To można rzec, że Orange Free "na prawdę" zrewolucjonizuje Internet Mobilny.
W końcu Era może "wymieknać" jeśli chodzi o walke o klientow- zwyczajnie ich siec może takich obciążeń nie wytrzymać. Ale najpierw zobaczymy co takiego genialnego Orange wykombinowalo.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Ja tam nie zrezygnuję ze swojego starego iPlusopobieracza, bo mam go za free w każdym abonamencie :) Nawet jeśli przedłużę umowę i wezmę za 60zł, to też będzie za darmo :)

Ale nie powiem ciekawa oferta :) Można powiedzieć, że te 100GB w nocy to też tak brak limitu, teraz tylko poszerzyli czas w którym się transfer nie liczy :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
kedzi

Post autor: kedzi »

a jak jest z kosztami tej oferty do 12?? bo link z telepolis coś padł i nie chce mi się w ogóle tan portal ładować :zdziwko:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Wszędzie o tym piszą ;)

I nawet jest obrazek http://media2.pl/telekomunikacja/68644- ... lusie.html

iPlus Prywatnie 1.5GB - niedostępne,
iPlus Prywatnie 3GB - 20zł
iPlus Prywatnie 4GB - 15zł
iPlus Prywatnie 7GB - 15zł
iPlus Prywatnie 20GB - 5zł
iPlus Prywatnie 37GB - 5zł
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

YaHooo pisze:Ja tam nie zrezygnuję ze swojego starego iPlusopobieracza, bo mam go za free w każdym abonamencie :)
Przy 45zł, 60zł, 75zł średnio się opłaca.
3 godziny dłużej kosztują 10zł.
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

YaHooo pisze:Ja tam nie zrezygnuję ze swojego starego iPlusopobieracza, bo mam go za free w każdym abonamencie Nawet jeśli przedłużę umowę i wezmę za 60zł, to też będzie za darmo
Jesteś pewiem , że po podpisaniu aneksu darmowy Iplusopoieracz będzie nadal darmowy w abo poniżej 80,01zl?

Jeżeli nie podpiszesz aneksu i zostaniesz w przy tej opcji na czas nieokreślony to wtedy Iplusopobieracz bedzie darmowy .

Po podpisaniu aneksu poprzednie zapisy nie obowiązują .

Moje rozwaznia dotycza jednie opcji Iplusa gdzie msc abo jest mniejszy niż 80,01zl.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Nielimitowany pisze:Sam musisz sobie odpowiedzieć. Każdy inaczej korzysta z zasobów sieci.
Ironia, królowa Polaków ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

marens pisze:Przy 45zł, 60zł, 75zł średnio się opłaca.
3 godziny dłużej kosztują 10zł.
Napisałem to ze swojej perspektywy. Bo jakoś do 12 to tylko w sobotę czytam forum. W pozostałe dni nawet nie włączam komputera ;) Więc nie opłaca mi się dopłacać ;)
Pijo pisze:Jesteś pewiem , że po podpisaniu aneksu darmowy Iplusopoieracz będzie nadal darmowy w abo poniżej 80,01zl?
Jestem. Ja aktywowałem iPlusopobieracza jeszcze w promocji, że będzie darmowy na zawsze w każdym abo. A było to w grudiu 2009.
Pijo pisze:Jeżeli nie podpiszesz aneksu i zostaniesz w przy tej opcji na czas nieokreślony to wtedy Iplusopobieracz bedzie darmowy .

Po podpisaniu aneksu poprzednie zapisy nie obowiązują .
Rozmawiałem przy przedłużaniu umowy kilka miesięcy temu i komsultant powiedział, że iPlusopobieracz to usługa. A umowa przedłużeniowa nie ma nic do uruchomionych usług i mam cały czas takie warunki jak podczas jego aktywacji :P
Pijo pisze:Moje rozwaznia dotycza jednie opcji Iplusa gdzie msc abo jest mniejszy niż 80,01zl.
Ja mam iPlusa 110 ze zniżką 50%, więc płacę 55zł i mam iPlusopobieracza za free, co więcej po podpisaniu umowy przedłużeniowej był dalej włączony.
Ostatnio zmieniony 2010-09-10, 18:47 przez YaHooo, łącznie zmieniany 1 raz.
uniu

Post autor: uniu »

A to nie jest tak jak z aktywacją "pierwszego" ipluspobieracza że ci którzy aktywują go przed końcem miesiąca to będą mieli go za free?
Nielimitowany

Z regulaminu usługi, do którego dotarło TELEPOLIS.PL wynika, że zniesiono dotychczasowy limit 100 GB.
Regulamin Promocji iPlusopobieracz
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

To można powiedzieć, że pierwsza oferta bez limitu. :hyhy:
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

Yahoo, a jak to wygląda przy cesji , również zachowywany jest darmowy Iplusopobieracz ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Pijo niestety przy cesji to nie wiem jak to wygląda. Jedynie wiem, że traci się rabat na abonament oraz SMSy w pakiecie. Ale wydaje mi się, że usługi pozostają niezmienne i na niezmiennych zasadach, bo są one przywiązane do konta, a nie użytkownika, jak w przypadku rabatu na abonament.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Chyba wyłączają się usługi dodatkowe tak jak przepadają zniżki.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:Chyba wyłączają się usługi dodatkowe tak jak przepadają zniżki.
Dlatego najlepiej by było zapytać się podczas przeprowadzania cesji.
ODPOWIEDZ