Telefon z Wi-Fi

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmTeeDee

Telefon z Wi-Fi

Post autor: EmTeeDee »

Witam. W najbliższym okresie będę chciał zmienić telefon na ''coś'' z większym ekranem :hyhy: może być dotykowy chodź nie koniecznie .Teraz mam malutkiego klapkowca SE W300i -i potrzebował bym coś z większym ekranem,tak żeby można było od biedy przeglądać stronki-czy wejść na forum ;) Wolał bym z WI-FI aby w domu będąc w zasięgu Axssestela korzystać z neta jak np.nie ma prądu-mamy 21wiek i po prostu człowiek nie wie co ze sobą zrobić gdy nie ma elektryczności godzinę lub dwie. :(
Z ''większych ekran owców'' to miałem tylko Nokię N95 i chciałbym coś podobnego-jak na razie zainteresowałem się:Nokia5800 xpres music, SE W995, Samsung Wave S8500, Samsung Galaxy i5700
Jak wspomniałem chodzi mi o ''duży'' ekran aby od czasu do czasu poserfować po necie(orange free na kartę) dość dobry aparat-gdyż nie posiadam, a czasem chcę pstryknąć jakąś fotkę.No i WI-Fi
A więc czekam na wasze propozycje - może jakiś inny fon - i dlaczego - ale obiektywne jako użytkownika a nie że coś się przeczytało/słyszało. ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Telefon z Wi-Fi

Post autor: Jo_gurt »

Ja w tym momencie bym się skłaniał ku temu:
Galaxy i5700
Ewentualnie Galaxy S jeśli dysponujesz większą gotówką.
EmTeeDee

A dlaczego ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Nokie lubią się wieszać, SE nie lubię, Wave ma zamknięty system a Galaxy śmigają na Androidzie ;) Do tego AmoLED.
EmTeeDee

http://komorkomania.pl/2010/03/30/samsu ... 5700-test/ :?

[ Dodano: 2010-09-02, 20:49 ]
http://smartmobile.pl/recenzja-test-sam ... xy-s-i9000 :niepewny:
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Jo_gurt pisze:Nokie lubią się wieszać, SE nie lubię, Wave ma zamknięty system a Galaxy śmigają na Androidzie Do tego AmoLED.
Co do Nokii, to zgadzam się, SE ujdzie w tłumie, Wave S8500 - tego to zamierzać kupić, bo mi się bardzo podoba i BadaOS mi się też podoba, ma Super AMOLED. Android jakoś mnie osobiście nie przekonuje do siebie.
EmTeeDee

Ciekawe czemu Samsungi te nowsze nie mają radia? radio w fonie przydaje się -wolę radio jak mp3 ;) A co myślicie o HTC ?
Heniek12345
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Heniek12345 »

Witam.
Mam od dwóch miesięcy Nokię 5800 i mogę już coś napisać o jej wadach i zaletach. ;)
Zalety, jak dla mnie kształt, w odróżnieniu od większości telefonów ma ekran panoramiczny co powoduje że dobrze leży w ręku i łatwiej nim operować, nie ma "kształtu patelni" jak jej inne odpowiedniki, ale to może być moje indywidualne odczucie. Do tej pory symbian raz mi się zawiesił na radiu, ale to podobno przypadłość która czasami się zdarza jak się ma włączonego RDS-a. Głośniki stereo chyba najlepsze w swojej klasie. Duża ilość darmowych aplikacji które można pobrać ze sklepu OVI. Płatnych jeszcze więcej. :hyhy: Aparat 5 mpx przeciętny, robi dobre zdjęcia przy dobrym oświetleniu i na dworze, wewnątrz spisuje się słabiej. Kamera jedna z lepszych w swojej klasie, zapis HD 30 klatek na sek (zapis HD telefoniczny ;) ).
Wytrzymałość baterii około dwóch dni, ale używam go kilka godzin dziennie, do "neta" i innych aplikacji, więc chyba nie odbiega od normy. W końcu duży wyświetlacz swoje musi zjeść. ;)
Dotyk działa płynnie, nie mam porównania z promowanym teraz "Amoledem", nie odczuwam jednak dyskomfortu w obsłudze. Jedno co mi przeszkadza to obracanie ekranu, czasami przy małej zmianie położenia potrafi się obrócić, a czasami po obróceniu czeka jeszcze chwilę jakby chciał się zapytać czy na pewno ma się obrócić. ;)
Dla mnie wielkość ekranu jest wystarczająca przy ułożeniu poziomym telefonu do przeglądania stron internetowych bez powiększania tekstu.
Nowa Nokię 5800 można dostać za 800-900 zł. i uważam że jest warta takich pieniędzy.
Pozdrawiam.
EmTeeDee

Ciągle nie mogę się zdecydować co wybrać-jak na razie zastanawiam się nad:
1.Samsung Vave S8500(ma radio)
2.Samsung Galaxy i7500
3.HTC Widfire (bateria)
4.HTC Legend
5.Nokia 5800
6.SE w995 :gwiazdki:
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

onimusza666, zrób sobie dokładną listę czego wymagasz od telefonu, tzn. sprzęt i oprogramowanie.
Na tej stronie http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/ możesz sobie porównać kilka telefonów.

Porównując TOP4 z twojej listy http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4247/3815/4426/4224/ można zobaczyć, że najwięcej punktów ma Samsung S8500 Wave, ma także procesor z najwyższym taktowaniem, największą rozdzielczość. Ogólnie S8500 jest jednym z najlepszych smartphone'ów na rynku.
Jeżeli zdecydujesz się na S8500 i będziesz go kupował przy przedłużaniu umowy u operatora, to możesz podzwonić do punktów serwisowych Samsunga i zapytać się o wgranie nowego "czystego" oprogramowania i czy wpisują to do karty gwarancyjnej, podobno w jednych serwisach się coś płaci, a w innych jest za darmo.
EmTeeDee

Znam tą stronkę :hyhy: i wiem że vave ma najlepszą ocenę ;)
Ja chciałbym coś z : radio,aparat z lampą błyskową-aby coś czasem sfotografować -a aparatu nie posiadam,ostatnio musiałem zrobić fotkę gry z kluczem itd. aby wysłać do supportu -więc musiałem prosić znajomego. :( Chcę też mieć duży ekran aby od czasu do czasu poserfować po stronkach, czy wejść na forum. No i Wi-Fi reszta nie jest mi potrzebna-ekran może być dotykowy lub nie -i dobra bateria.
Awatar użytkownika
witoj
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: witoj »

Może SE Vivaz,ja właśnie szukam coś podobnego i może go kupię ale jeszcze nie poznałem na 100% obiektywnych opini na ten telefon.
EmTeeDee

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sonyericsson/vivaz/ ciekawy fonik :D chodź opinie mało pochlebne ;)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

onimusza666 pisze:ciekawy fonik
Symbian umiera, tak jak i WM. Takie jest moje zdanie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

krystianb pisze:Symbian umiera, tak jak i WM. Takie jest moje zdanie.
Moje też. Nokia pracuje nad MeeGo, Microsoft nad Windows Phone 7, Samsung pracuje nad BadaOS, coraz więcej Androida jest na smartphone'ach.
EmTeeDee

Chyba będzie to jednak Samsung Vave-chociaż Toshiba G900 też jest niczego sobie-jeszcze zastanawiam się czy dotykowy czy nie ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:Symbian umiera, tak jak i WM. Takie jest moje zdanie.
Zgodzę się. A szkoda mi trochę Symbiana. Ale tu Nokia raczej się nie popisała.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

onimusza666 pisze:Samsung Vave
Wave.
onimusza666 pisze:jeszcze zastanawiam się czy dotykowy czy nie ?
To już od Twoich preferencji zależy czy chcesz dotykowca czy z klawiaturą sprzętową. Teraz dotykowce są na topie, ale niektórzy co kupili sobie dotykowca wracają do tych z klawiaturą sprzętową. ;)
EmTeeDee

Wave już jest :hyhy: jak na razie spełnia moje oczekiwania ;) ma radio i bez problemu wykrywa moją nie zabezpieczoną sieć :rotfl: W lesie na grzybach gps pokazuje moją pozycję.
Ostatnio zmieniony 2010-09-11, 11:50 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ