Scan pochodzi z dzisiejszego wydania Gazety Wyborczej.
(Użyłem tagu IMG zeby było wygodniej , ale moderacja niech zdecyduje co z tym zdjęciem zrobić

Moderator: Moderatorzy
Przecież to jest jakaś ściema. Z takimi cenami to oni w ogóle tą ofertę mogli by zlikwidować.Pijo pisze:Od 16.09 wchodzą nowe taryfy w Iplusie
Wg. mnie to jest cennik standardowy. Teraz wszystko będzie opierać sie na "promocyjnych regulaminach" . To wszystko po to żeby ustalać wyższe kwoty za zerwanie umowy albo jak ktoś sie zagapi i nie przedłuży aneksu w terminie obowiązywania poprzedniej promocji to też zapłaci sie więcej.krystianb pisze:Przecież to jest jakaś ściema. Z takimi cenami to oni w ogóle tą ofertę mogli by zlikwidować.
Pijo pisze:Scan pochodzi z dzisiejszego wydania Gazety Wyborczej.
Niestety muszę potwierdzić - aż specjalnie przejrzałem GW za tym cennikiem (tak to się tykam tylko wiadomości ekonomicznych), i jest niestety.YaHooo pisze:Chyba to musi byś jakiś kiepski żart.
Też mi się tak wydaje, ale w sumie kwota ulgi może być tak czy tak wzięta z kosmosu (vide Play albo TP).Pijo pisze:Wg. mnie to jest cennik standardowy. Teraz wszystko będzie opierać sie na "promocyjnych regulaminach"
To nie zdawało mi się, że to jakoś drogawo?YaHooo pisze:Chyba to musi byś jakiś kiepski żart. Każdy zdrowo myślący człowiek nie podwyższy ceny tak drastycznie.
Wejdź na ta stronę : http://gazetawyborcza.newspaperdirect.c ... iewer.aspxalias pisze:Czy możecie dać ten skan razem z uwagami pod tabelką które teraz są częściowo obcięte?
Może nie będzie tak źle. Teraz po prostu z równowagi wyprowadza ich "Rewolucja w Orange Free" i starają się odeprzeć marketingowy chaos.ja.michal pisze:Coś czuję, że w czerwcu pożegnam się z Plusem chyba.
Mam nadzieję, że to tylko jakaś kampania reklamowaPatryk pisze:Niestety muszę potwierdzić - aż specjalnie przejrzałem GW za tym cennikiem (tak to się tykam tylko wiadomości ekonomicznych), i jest niestety.
No jeśli iPlus110 został podniesiony do 170zł, to jest podwyżka o 54% Więc moim zdaniem jeśli to prawda to jest samobójstwo ze strony Plusa. A ja przy najbliższej okazji powiemSundance_kid pisze:To nie zdawało mi się, że to jakoś drogawo?
No nie powiem, to by było interesujące:kedzi pisze:Według mnie ten artykuł trochę więcej wyjaśnia http://media2.pl/telekomu...-w-ofercie.html
Tylko czemu najtańszy abonament na zdrożeć 2x...media2.pl pisze:Z nieoficjalnych informacji wynika, że nowe taryfy prawdopodobnie będą charakteryzować brakiem limitu danych, to znaczy po przekroczeniu limitu danych w abonamencie
operator obniży prędkość dostępu
do Internetu według prędkości podanych w tabelce. Nie wiadomo czy nowe taryfy zastąpią dotychczasowe, które są korzystniejsze cenowo (od 35 zł).
Może celowe zagranie mające na celu zwiększenie jakości i prędkości usługi. Zamiast rozbudowywać nadal sieć ograniczyć ilośc użytkowników.YaHooo pisze:Tylko czemu najtańszy abonament na zdrożeć 2x...
Co przez to rozumiesz ?YaHooo pisze:Oraz takim czymś powinny się zainteresować odpowiednie służby.
No to jest po prostu poniżej pasa moim zdaniem takie zagranie.Sundance_kid pisze:Może celowe zagranie mające na celu zwiększenie jakości i prędkości usługi. Zamiast rozbudowywać nadal sieć ograniczyć ilośc użytkowników.
Według mnie, to takie zagrywki są krzywdzące w stosunku do teraźniejszych użytkowników. Ale zobaczymy jak potraktują aktualnych abonentów.Patryk pisze:Co przez to rozumiesz ?
W umowie jest przecież zapis w rodzaju "Polkomtel ma prawo zmienić umowę w każdym czasie", oczywiście wtedy można ją zerwać bez konsekwencji finansowych.
Ale nie sądzę, by przymusowo zmigrowali abonentów na nowe taryfy.
Za takie żarty to się ląduje w sądzieryba825 pisze:Równie dobrze może to być jakiś żart zrobiony przez osobę nie lubiącą plusa.![]()
Wiele można złego powiedzieć o "Wyborczej", ale raczej by nie przyjęli tego rodzaju materiału od byle kogo, no chyba że miało miejsce jakieś fałszerstwo pełnomocnictw czy innych dokumentów i podszycie się pod osobę z Polkomtela.ryba825 pisze:Równie dobrze może to być jakiś żart zrobiony przez osobę nie lubiącą plusa.
Moim zdaniem "starym" użytkownikom warunki cenowe i limitowe zostana na starych zasadach, zmienia sie tylko dla nowych użytkowników iPlusa.Jedno jest pewne podpisywanie umowy z Plusem na takich warunkach to czyste szaleństwo, musieli sie podpalic rewolucyjna oferta Orange i na pewno przedobrzyli.Zobaczymy jeszcze czy ten news dotyczacy Plusa okaże sie prawda - jesli tak to szkoda mi iPlusowcow którzy podpisali niedawno umowy z Plusem.ryba825 pisze:Równie dobrze może to być jakiś żart zrobiony przez osobę nie lubiącą plusa.
ale to przecież nic nie ma do rzeczy bo jak coś to to co mówiono wcześniej, abonent zrywa umowe bo przyczyną jest zmiana umowy przez usługodawcę a w tym wypadku POLKOMTEL.adixm pisze:jesli tak to szkoda mi iPlusowcow którzy podpisali niedawno umowy z Plusem.
Przeciez obecnym iPlusowcom nie zmienia ani warunkow umowy ani ceny, wiec dlaczego wszyscy sie upieraja ze ma byc okazja do rozwiazania umowy z winy Plusa?Tylko te wygórowane ceny
Też tak zrobię. Jestem już pewny. No chyba, że ceny będą bardziej znośne.kedzi pisze:Chodzi o to, że jeżeli na przedłużenie zaoferują takową to wtedy
Wielkie dziękira-v pisze:Czekamy na odp.
Przede wszystkim należy zacząć od tego że na milion procent jakość świadczonych usług przez Plusa spadnie. Orange dla klientów biznesowych udostepnil za 130zl usługę nielimitowanego dosttepu do neta ale tylko w określonych godzinach tj 9-17 i moim zdaniem dobrze to wymyślili. Jeśli ten news będzie prawdą to Plus bedzie gorzej działał w przyszłości od Playa - czysta uryna.YaHooo pisze:Też tak zrobię. Jestem już pewny. No chyba, że ceny będą bardziej znośne.
Całkiem możliwe. Jednak na takich warunkach to pewnie mniej ludzi będzie korzystaćadixm pisze:Przede wszystkim należy zacząć od tego że na milion procent jakość świadczonych usług przez Plusa spadnie.
Czyli za 70 zł mamy nielimitowany dostęp do internatu o prędkości 2Mbps download i 512 Kbps upload. Przy czym dla pierwszych 3GB pobranych w okresie rozliczeniowym prędkość Up/Down nie będzie limitowana.Z nieoficjalnych informacji wynika, że nowe taryfy prawdopodobnie będą charakteryzować brakiem limitu danych, to oznacza że po przekroczeniu limitu danych w abonamencie operator obniży prędkość Internetu według prędkości podanych w tabelce. Z kolei w ramach podstawowego limitu prędkość Internetu nie będzie ograniczona. Rzeczywista prędkość internetu uzależniona jest od warunków technicznych (zasięgu sieci, modemu itd.). Wiele wskazuje na to, że nowe taryfy "bez limitu" będą obowiązywały obok tych obecnie dostępnych z tzw. iPluspobieraczem.
i do tego iPluspobieracz i może jakoś by to w miarę było przystępniealias pisze:Czyli za 70 zł mamy nielimitowany dostęp do internatu o prędkości 2Mbps download i 512 Kbps upload. Przy czym dla pierwszych 3GB pobranych w okresie rozliczeniowym prędkość Up/Down nie będzie limitowana.
Jak dla mnie zupełnie wystarczająco, i jest to całkiem sensowna oferta.