[NEWS] Nowe taryfy Iplus od 16.09

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] Nowe taryfy Iplus od 16.09

Post autor: krystianb »

adixm pisze:A w ofercie specjalnej wszystkie taryfy sa przyciete do 1Mb/s?
"Promocyjny plan taryfowy" w tym regulaminie występuje 2 punkty wyżej i raczej na pewno, tylko tego najtańszego planu prędkość 1Mb dotyczy.
szalony pisze:I albo siec nie wyrabiala , albo Plus chce sie wyrabiac kosztem abonentow
Raczej to drugie. Limity prędkości mają dodatkowo zachęcić do droższych taryf, oczywiście tylko noby dadzą się nabrać :rotfl: No i dzięki temu ograniczą kosztowych nocnych pobieraczy z najniższą taryfą.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Wyglada na to ze od dzis nowe aktywacje beda mialy nie ograniczona predkosc tylko w najdrozszej wersji :hyhy: Kto chetny do testow i sprawdzi czy faktycznie limitownaie sie zaczelo ? ;)

[ Dodano: 2010-09-16, 11:59 ]
Cale szczescie ze predkosci starym klientom nie ograniczaja - kto teraz bedzie umowe przedluzal niech da znac co mu beda oferowac ? Nie zdziwie sie jak przy przedluzeniu lejek dla nizszych taryf beda chcieli gratis wcisnac :szok:
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

krystianb pisze:"Promocyjny plan taryfowy" w tym regulaminie występuje 2 punkty wyżej i raczej na pewno, tylko tego najtańszego planu prędkość 1Mb dotyczy.
Wydaje sie jednak że masz rację, pewnie aktywacji iPlusa o najniższych abonamentach jest najwiecej a w nocy najbardziej obciążają sieć. Czuję że w przyszłości Orange może zdecydować sie na podobny krok.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

krystianb pisze:To chyba chodzi tylko o promocyjny plan cenowy z punktu 2, bo on jest jakiś spoza cennika głównego.
No mam wątpliwość czy ograniczenie 1mbps tyczy się tylko tego najmniejszego pakietu, czy wszystkich. Bo dalej pisze:
W ramach Promocji opłata abonamentowa, o której mowa w Cenniku wynosi:
a. 49 zł z VAT przy wyborze taryfy iPlus prywatnie 3 GB,
b. 60 zł z VAT przy wyborze taryfy iPlus prywatnie 4 GB,
c. 75 zł z VAT przy wyborze taryfy iPlus prywatnie 7 GB,
d. 110 zł z VAT przy wyborze taryfy iPlus prywatnie 20 GB,
e. 160 zł z VAT przy wyborze taryfy iPlus prywatnie 37 GB.
I nie wiadomo czy promocja to tylko ten promocyjny plan cenowy, czy całość oferty w tym cenniku...

Ale chyba jednak jak wyżej zostało napisane, że ograniczenie się tyczy tylko najtańszego pakietu :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

YaHooo pisze: 1mbps tyczy się tylko tego najmniejszego pakietu, czy wszystkich.
1mbps dotyczy tylko najmniejszego promocyjnego Iplus 35.

Wyższe promocyjne plany mają swoje indywidualne ograniczenia limitu prędkości , które reguluje cennik standardowy.

W regulaminie promocyjnym , np Promocja „iPlus prywatnie” jest zapis:
Abonent może wybrać jedną z taryf iPlus prywatnie2 („taryfa”) zgodnie z Cennikiem świadczenia usług telekomunikacyjnych dla taryf iPlus
prywatnie („Cennik”)
Jezeli coś nie jest zapisane w regulaminie/cenniku promocyjnym to reguluje to cennik standardowy.

I tak : jeżeli bierzemy Iplus 75 w promocji „iPlus prywatnie” to płacimy 75zl i mamy limit danych 7Gb z predkością maksymalną : ściąganie 6Mbit, wysyłanie 1Mbit, po przekroczeniu 7GB wskakuje lejek (zapewne 16/32Kbit, nie wiem).

To w oparciu o regulaminy. A praktyka ? Wyjdzie w praniu ;) . Może te limity to taki zapis na przyszłość i nie bedzie na razie respektowany , a gdy zacznie sie zapychać sieć , zaczną respektować limity prędkości podane w cenniku standardowym
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Pijo pisze:To w oparciu o regulaminy. A praktyka ? Wyjdzie w praniu . Może te limity to taki zapis na przyszłość i nie bedzie na razie respektowany , a gdy zacznie sie zapychać sieć , zaczną respektować limity prędkości podane w cenniku standardowym
Tak bym się nie pocieszał. jak do tej pory plus oficjalnie udostępniał hspa+ tylko dla taryf 75zł, no i w niższych taryfach chyba nikt nie uzyskał więcej niż 7Mb.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Obrazek
(upload jak zawsze przekłamany)

Czyli jak dla mnie (dla Nas) nic się chyba nie zmienia. Oficjalnego cennika też nie ma na stronach Plusa. Cennik też się nie zmienia. I kto wie czy te cenniki nie są wyssane z palca.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

ra-v pisze:Czyli jak dla mnie (dla Nas) nic się chyba nie zmienia.
Nie chyba, tyko na pewno sie nic nie zmienia dla osob , ktore mają umowy/aneksy podpisane przed 16.09.

Gdyby zmienili cennik na ten nowy dla osob, które podpisały umowę przed 16.09 to moglbys zerwać umowę bez płacenia kary umownej powołując sie na zapis wprowadzenia maksymalnych prędkości osiąganych w danej taryfie. Obrazując:

np. Iplus 60 w którym dotychczas regulaminowo mogłeś osiągać prędkości do max 21Mbit (bez HSPA+), teraz max . ustawione jest regulaminowo na 3 Mbit/ 768kbit, czyli pogorszenie warunków umowy.

Czekamy na pierwsze osoby , które podpiszą aneks/nowa umowe na warunkach promocyjnych opartych na cenniku standardowym z dnia 16.09 . Zobaczymy jak teoria ma sie do praktyki ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Pijo pisze:1mbps dotyczy tylko najmniejszego promocyjnego Iplus 35.

Wyższe promocyjne plany mają swoje indywidualne ograniczenia limitu prędkości , które reguluje cennik standardowy.
Oby tak było :ok: Jeśli tak będzie, to nie będzie tak źle ;)
ra-v pisze:Oficjalnego cennika też nie ma na stronach Plusa. Cennik też się nie zmienia.
I to mnie bardzo dziwi, skoro to ma wejść od 16, to czemu tego nie ma dziś??
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
smrodek11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: smrodek11 »

Jeśli już piszecie o limitach zdaje mi się że jeszcze bardziej go "przyskrzymili". Prędkość po moich 7 gb wynosi teraz 4 kb/s downloadu i 1 kb/s uploadu, dwa miesiące temu przy przekroczeniu limitu wynosiła ok. 10-16 kb/s upl. i down.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

smrodek11 pisze:Prędkość po moich 7 gb wynosi teraz 4 kb/s downloadu i 1 kb/s uploadu, dwa miesiące temu przy przekroczeniu limitu wynosiła ok. 10-16 kb/s upl. i down.
Jak to możliwe :zdziwko: Przecież z taką prędkością nie da się przeglądać internetu :dobani:
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

:szok: 4/1kb ? Wiem ze zaleznie od dostawcy nodeB i klasy modemu klienta predkosc byla (jest?) ograniczana w pobieraniu 32 lub 16kb/s . Czy aby te 4kb/s to nie jakas pomylka ??? Ja jak mialem te 16kb/s to juz nie moglem normalnie www czytac :zdziwko:
Awatar użytkownika
kedzi

Post autor: kedzi »

YaHooo pisze:Jak to możliwe :zdziwko: Przecież z taką prędkością nie da się przeglądać internetu :dobani:
Co się nie da, wszystko się da :) ja miałem max 4Kb/s pobierania i jak miałem limit 1 Gb to praktycznie przez cały okres rozliczeniowy tak ciągnąłem. Ale wcale nie było tak źle do tego jeszcze opera turbo i dawałem radę, a teraz to wątpię, że tak będę miał bo nie wykorzystuje tego 8Gb z tego co mi pokazują statystyki w TNI choć w tym miesiącu mało co oglądałem filmików i żadnego ssania w dzień tylko jak już to w nocy. :cfaniak: Dodam jeszcze, że korzystałem z EDGE a nie z 3G tak jak obecnie. :D Więc zapewne z tymi marnymi 4Kb/s może być tak, że są one uzależnione od technologii z jakiej się korzysta. :hyhy:

[ Dodano: 2010-09-16, 23:17 ]
YaHooo pisze:I to mnie bardzo dziwi, skoro to ma wejść od 16, to czemu tego nie ma dziś??
a właśnie na głównej w przypisie jest
Ceny obowiązują od 13.09.2010 r.
trochę to dziwne :dobani:
miecio130381
Początkujący użytkownik forum

Post autor: miecio130381 »

Te prędkosci mają być po limicie czy w czasie limitu
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Mamy nowe regulaminy:
http://gsmonline.pl/portal/news/news.js ... y,promocji

Mniej więcej wygląda to tak:
yyy...?! "Maksymalna prędkość ściągania danych" (no to chyba zakopali HSPA+)
=> (nowi)
http://www.iplus.pl/indywidualni-promoc ... enowe.html

=> (bez modemu, przedłużenie, standardowa oferta)
2GB - 35zł (1Mbit/256kbps)
4GB - 49zł
5GB - 60zł
9GB - 75zł
25GB - 110zł
45GB - 160zł
miecio130381
Początkujący użytkownik forum

Post autor: miecio130381 »

Dzwoniłem do BOK i uprzejma pani twierdzi że nie ma takiego zapisu "Maksymalna prędkość ściągania danych"w ich ofercie.
Do końca niewykorzystanego limitu mamy pełną prędkość.
marens
Guru bezprzewodowy

miecio130381 pisze:Dzwoniłem do BOK i uprzejma pani twierdzi że nie ma takiego zapisu "Maksymalna prędkość ściągania danych"w ich ofercie.
Też dzwoniłem, twierdzą że nie przycinają prędkości.
Przecież jest na stronie www.iplus.pl / internet w komputerze / Bezlik Gigabajtów oraz abonament za 35 zł w iPlusie http://www.iplus.pl/indywidualni-promoc ... enowe.html

Jest Cennik świadczenia usług telekomunikacyjnych.

Regulamin posiada zapis

Kod: Zaznacz cały

Do świadczenia usług telekomunikacyjnych w ramach Umów zawartych na warunkach niniejszej Promocji mają zastosowanie postanowienia Regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych przez Polkomtel S.A dla Abonentów, o ile niniejszy Regulamin nie stanowi inaczej.

Słuchajcie, ja myślę że jest to martwy zapis który mogą w każdej chwili uruchomić tak jak jest to w przypadku Orange Freedom Pro.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

kedzi pisze:Co się nie da, wszystko się da :)
No u mnie po limicie w Plusie był problem (może mam za mało cierpliwości) z wczytaniem strnek typu wp.pl. A jak była reklama we flashu, to już w ogóle kicha...
kedzi pisze:Więc zapewne z tymi marnymi 4Kb/s może być tak, że są one uzależnione od technologii z jakiej się korzysta.
W sumie na UMTS'ie jest lepiej z powodu niższego pingu niż w EDGE ;)
kedzi pisze:trochę to dziwne :dobani:
Namotali ostro.
miecio130381 pisze:Te prędkosci mają być po limicie czy w czasie limitu
To są prędkości przed limitem. Znaczy to jest moje zdanie.
marens pisze:Słuchajcie, ja myślę że jest to martwy zapis który mogą w każdej chwili uruchomić tak jak jest to w przypadku Orange Freedom Pro.
Jeśli tak, to nastawiam się na to, że w każdej chwili może tak być.
Awatar użytkownika
kedzi

Moim zdaniem oni widocznie mogą być jeszcze niedoinformowani i sądzę, że jak minie tydzień i jak ktoś pójdzie do pierwszego lepszego salonu firmowego to będzie tak jak na stronce http://www.iplus.pl/indywidualni-promoc ... enowe.html ;/ Dobrze że ja się jeszcze załapałem na limitopodwajacz na normalnych warunkach, a nie z limitem prędkości do 3Mbit/s :hyhy:
YaHooo pisze:No u mnie po limicie w Plusie był problem (może mam za mało cierpliwości) z wczytaniem strnek typu wp.pl. A jak była reklama we flashu, to już w ogóle kicha...
ja takie stronki omijałem albo korzystałem z NoScript i AdBlock Plus-a jak przeglądałem neta w FF. ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

kedzi pisze:Moim zdaniem oni widocznie mogą być jeszcze niedoinformowani i sądzę, że jak minie tydzień i jak ktoś pójdzie do pierwszego lepszego salonu firmowego to będzie tak jak na stronce http://www.iplus.pl/indyw...any-cenowe.html ;/
Całkiem możliwe. A mnie ciekawi co będą oferować na przedłużenie umów :hyhy:
kedzi pisze:ja takie stronki omijałem albo korzystałem z NoScript i AdBlock Plus-a jak przeglądałem neta w FF. ;)
Ja starałem się nie przekraczać limitu :hyhy:
Awatar użytkownika
kedzi

YaHooo pisze:Ja starałem się nie przekraczać limitu :hyhy:
Łatwo powiedzieć ;D na 1Gb to ja dużo mogłem zaoszczędzać :roll:
YaHooo pisze:Całkiem możliwe. A mnie ciekawi co będą oferować na przedłużenie umów :hyhy:
Tak samo jest Ciągle podwójny limit umowa na 12 miechów http://www.iplus.pl/indywidualni--promo ... -html.html ;) Tylko strasznie mnie ciekawi to jak to będzie z takimi umowami jaką Ty YaHooo, masz. Oby się nic a nic nie zmieniło :hyhy:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

kedzi pisze:Łatwo powiedzieć ;D na 1Gb to ja dużo mogłem zaoszczędzać :roll:
A ja Ci powiem, że na początku też miałem 1GB za 60zł (jak drogo :rotfl: ) i jeśli się postarałem i nie zasysałem za dużych plików, to nie przekraczałem limitu :)
kedzi pisze:Tak samo jest Ciągle podwójny limit umowa na 12 miechów http://www.iplus.pl/indyw...odemu-html.html ;)
Ja bym wolał w drugą stronę, czyli połowa abonamentu, limit normalny umowa na 12 miechów :hyhy:
kedzi pisze:Tylko strasznie mnie ciekawi to jak to będzie z takimi umowami jaką Ty YaHooo, masz.
Mnie też. Mi się udało bez problemów dwa razy przedłużyć na takich warunkach i szkoda by było trzecim razem dostać słabszą ofertę. W końcu już jestem z nimi ponad 3 lata :hyhy:
marens
Guru bezprzewodowy

YaHooo pisze:Mi się udało bez problemów dwa razy przedłużyć na takich warunkach i szkoda by było trzecim razem dostać słabszą ofertę.
-50% nazywa się teraz tak:
Zostańmy razem - iPlus dla Ciebie - dużo taniej
Awatar użytkownika
kedzi

YaHooo pisze:A ja Ci powiem, że na początku też miałem 1GB za 60zł (jak drogo :rotfl: ) i jeśli się postarałem i nie zasysałem za dużych plików, to nie przekraczałem limitu :)
Ja też tak miałem (jeszcze wtedy zielony w temacie :( ) i do tego jeszcze laptop.
marens pisze:50% nazywa się teraz tak:
Zostańmy razem - iPlus dla Ciebie - dużo taniej
To chociaż dobrze, że to zostaje bo było by bardzo brzydko z ich strony jeżeli by to zlikwidowali :hyhy:
atanor
Stały użytkownik forum

Post autor: atanor »

Dotychczas obowiązujące promocje „ANZ - Zostańmy Razem - iPlus dla Ciebie - po prostu taniej 2”, „ANZ - Zostańmy Razem - iPlus dla Firm - po prostu taniej 2”, zostają zamknięte z dniem 09.08.2010.
źródło

Z tego co pisza To se ne wrati :dobani:
Awatar użytkownika
kedzi

Wychodzi na to że zmienili nazwę z tego co napisał marens. Ale jeżeli nie to bardzo nie ładny gest z ich strony.. :dobani:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

kedzi pisze:Ale jeżeli nie to bardzo nie ładny gest z ich strony.. :dobani:
Bardzo nieładnie :dobani: To co proponują (10, albo 15% zniżki) to śmiech na sali.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

YaHooo pisze:To co proponują (10, albo 15% zniżki) to śmiech na sali.
To są oferty dla klientów nie upominających się o więcej ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Patryk pisze:To są oferty dla klientów nie upominających się o więcej ;)
A to zobaczymy co będzie jak ja będę chciał przedłużyć ;)
pidsud

Post autor: pidsud »

Uszy do góry :D

Dziś rozmawiałem z panią z 2699 - ostatecznie biorę 7GB za 37,50, iplusopobieracz free, kara umowna 200zł, 12miesięcy, potwierdzenie zmiany tafyfy wysłałem smsem, a umowę przywiezie listonosz (nawet dobrze, że nie kurier, bo oni narzekają, że po dziurach jeździć nie będą i zajadą może jutro a może pojutrze). O cięciu prędkości pani nic nie wiedziała, ale to jak chyba pisaliście kwestia czasu. Nawet gdyby cięli mam 6mb/s. :P Bardzo mi się podoba ta oferta
ODPOWIEDZ