Witam.
Jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem karty Huawei E620, a tym samym internetu, w niemal każdym miejscu.
Niestety, moja radość nie trwała długo, bo zaczeło się wyrzucanie z net'a, a później brak jakiegokolwiek połączenia. Kiedy sprawdziłem połączenie terminalu, pokazał się komunikat, iż urządzenie jest uszkodzone. Kiedy sprawdziłem to w menedżerze urządzeń w laptopie, ukazał się komunikat: brak odpowiedniego sterownika, albo błąd sterownika. Tak więc, zaniosłem terminal do salonu Ery, aby przesłali do naprawy do laboratorium.
Po powrocie, okazało się - właściwie napisano tak w raporcie z naprawy - że powstało uszkodzenie mechaniczne konektora anteny zewnetrznej, i w związku z tym zwracają sprzęt bez naprawy, okreslając jednocześnie, brak możliwości naprawy odpłatnej. Nadmienię, że o terminal dbałem jak o własne oczy, i nie ma możliwości, żeby mi upadł, albo doznał jakichś szczególnych wstrząsów. Dlatego moje pytanie i prośba:
Czyży terminal stał się bezużyteczny?
Co mogę teraz zrobić, czy jest z tego jakieś wyjście?
Pomóżcie ludzie, bo ja jestem laikiem w tej dziedzinie.
PS. terminal nie przyjąłem, i poleciłem zwrócić do ponownej naprawy.
Pozdrawiam, i z góry szczere dzięki.
HUAWEI E620_problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: HUAWEI E620_problem
Obawiałem się tego ,że jak ten modem wejdzie na rynek polski to stanie się on popularnym tematem tego forum (ale spokojnie jeszcze tak nie jest).
Wydaje mi się ,że jeśli sprzęt nie nosił znamion uszkodzeń mechanicznych w momencie oddania go do naprawy to powinni się wywiązać z Twoich roszczeń.
Poza tym co ma konektor antenowy do błędu sterownika.
W moim modemie GT nawet zwarcie na wyjściu zewnętrznej anteny nie powoduje żadnych zmian (zasięg mam dobry ,nie używam na co dzień anteny zewnętrznej ) a tym bardziej wywalania sterów.
Wydaje mi się ,że jeśli sprzęt nie nosił znamion uszkodzeń mechanicznych w momencie oddania go do naprawy to powinni się wywiązać z Twoich roszczeń.
Poza tym co ma konektor antenowy do błędu sterownika.
W moim modemie GT nawet zwarcie na wyjściu zewnętrznej anteny nie powoduje żadnych zmian (zasięg mam dobry ,nie używam na co dzień anteny zewnętrznej ) a tym bardziej wywalania sterów.
Bardzo dobrze postąpiłeś i tego się trzymaj....terminal nie przyjąłem, i poleciłem zwrócić do ponownej naprawy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki. Tak mniej więcej domyślałem się, że konektor anteny nie ma związku z połączeniem, no ale... nie mam o tym pojęcia.
Teraz muszę poczekać 14 dni, i zobaczymy co się narobi.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
Teraz muszę poczekać 14 dni, i zobaczymy co się narobi.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
- bob
- Guru bezprzewodowy
No nie do końca nie ma nic wspólnego .Przy słabym zasięgu jeśli jest wymagana antena zewnętrzna i gniazdo antenowe będzie uszkodzone to czasem się modem nawet nie zaloguje do sieci bo sygnału nie będzie.Lecz jeśli zasięg jest dobry i można łączyć się bez zewnętrznych anten to uszkodzenie tego gniazda nie gra roli (prócz łapania zasięgu w przypadku stałego zwarcia i to nie zawsze )a na pewno nie powoduje komunikatów przy instalacji sprzętu czy też wywalania sterów.
Pozdrawiam ,bob.
p.s.
Poza tym jeśli nic z nim nie robiłeś niedobrego to nie masz co czuć się winny.
A za taka cenę za jaką operatorzy biorą te modemy od Chińczyków to darowaliby sobie takie utrudnienia dla klientów.
Pozdrawiam ,bob.
p.s.
Poza tym jeśli nic z nim nie robiłeś niedobrego to nie masz co czuć się winny.
A za taka cenę za jaką operatorzy biorą te modemy od Chińczyków to darowaliby sobie takie utrudnienia dla klientów.