Blueconnect w erze-Jak to jest ?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
axelf
Początkujący użytkownik forum

Blueconnect w erze-Jak to jest ?

Post autor: axelf »

Witam,
Drodzy parafianie :D mam takie pytanko gdyż zamierzam zakupić od znajomego modem Huawei E630 bez simlocka za parę groszy. Na codzień używam komórki w sieci Era Tak Tak Fon i czy mogę włożyć tę kartę do modemu i korzystać wtedy z blueconnect? Słyszałem, że istnieją blueconnect startery tylko, że na moim koncie w tak taku mam na zbyciu troszkę kasy więc po co bawić się w 2 simy :/ Bardzo proszę o odpowiedź dziękuję
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Blueconnect w erze-Jak to jest ?

Post autor: Jo_gurt »

Można ;)
axelf
Początkujący użytkownik forum

Post autor: axelf »

Dzięki za odpowiedź mistrzu :D Zadam Ci jeszcze takie pytanko. Ten modem co zamierzam kupić to HUAWEI Mobile Connect model E630 lecz gościu co go sprzedałe nie ma płyty ze sterownikami więc tu moje pytanie :D czy wystarczy ściągnąć z www.era.pl sterowniki do tego ustrojstwa i to wszystko ? czy trzeba tam jeszcze coś ustawiać ? Bo znalazłem takie ustawienia i nie wiem dokładnie czy trzeba to gdzieś wpisywać.
Apn: erainternettt
Login: erainternet
Hasło: erainternet
Numer: *99***1# lub *99#
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

axelf, stery znajdziesz chociażby tu: sterowniki.bez-kabli.pl
Ustawienia te wklepujesz w program, którym się łączysz z netem, np. Mobile Partner albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
ODPOWIEDZ