Witam!
Tak się złożyło, że ostatnimi czasy, z miasta z neostrada bez smyczy, przeprowadziłem się na, kolokwialnie mówiąc, na wieś. Urocza prowincja, oddalona od cywilizacji, jedyny dostęp do intertenu - gprs. Zakupiłem, po robocie papierkowej, otrzymałem modem (karte?) Sony Ericsson gc85, zdaję się taką, jak na logo waszego forum

, ku mojemu zaskoczeniu na mojej wsi mam 2-3 kreski EDGE'a. Cudownie! Jednak, problem polega na tym, że po jakimś czasie korzystania z połączenia, strony przestają się ładować (blank page, could not open the page, nie można ustanowić połączenia z serwerem, bla, bla, bla, wiele innych komunikatów, zarówno z FF jak i IE.). Najciekawsze jest to, że cały czas jestem połączony, pakiety są wysyłane, jednak nic nie jest odbierane, a prędkość wynosi 0.0, mimo, że przecież staram się otworzyć coś. Wireless menager pokazuje ze jest polaczony z Orange. Tylko ,ze cos polaczenie nie dziala. Czasami pomaga reset kompa, a czasami trzeba czekac z 5-10 minut az znow zaczenie dzialac. Czy jest jakis sposob na zboostowanie polaczenia? Wieksza antena? Inne drivery?
Dziekuje za pomoc.