Już za niedługo zacznę podróżować po Europie ponad 4 tygodnie poza domem,potrzebował bym zainstalować sobie jakiś necik tak abym miał kontakt z rodziną i znajomymi tu w Polsce.
Europa Zachodnia
Moderator: Moderatorzy
-
albi 2000
- Początkujący użytkownik forum
Europa Zachodnia
Witajcie 
Już za niedługo zacznę podróżować po Europie ponad 4 tygodnie poza domem,potrzebował bym zainstalować sobie jakiś necik tak abym miał kontakt z rodziną i znajomymi tu w Polsce.
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Europa Zachodnia
Aby sprecyzować Twoje pytanie. Rozumiem, że będziesz w wielu krajach europejskich i interesuje Cię dostęp za pomocą sieci telefonii komórkowej w każdym z tych krajów?albi 2000 pisze:Już za niedługo zacznę podróżować po Europie ponad 4 tygodnie
PS. Możesz zmienić sposób identyfikacji przeglądarki internetowej na jakiś "ludzki"?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
albi 2000
Tak dokładnie, coś co będzie dobrze działało w Holandii i np. we Włoszech lub Francji
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Simyo - 2.5€ na dzien -> https://www.simyo.nl/selfcare/servlet/W ... ?uid=91369albi 2000 pisze:w Holandii
TIM Mobile -> http://www.tim.it/consumer/c56088/i5629 ... tandard.doalbi 2000 pisze:Włoszech
AFAIR jest problem z kupieniem SIMa - trzeba miec francuskie zameldowaniealbi 2000 pisze:Francji
Nie pomagam na PW.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Play na kartę 5zł za 1MB. 
-
marens
- Guru bezprzewodowy
Do Gadu-Gadu i e-maila dałoby radę.ja.michal pisze:Play na kartę 5zł za 1MB.
-
tigerpc
- Użytkownik forum
Koszmar ale wysokie ceny:D 
Specjalista ds Informatyki i Telekomunikacji
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
To sprawdź innych operatorów to powiesz, że tanio. W Plusie czy Erze najtaniej 8zł za 1MB i to nie we wszystkich kraja co ma Play. Np. w stowarzyszonych są normalne stawki czyli 25zł za 1MB.
[ Dodano: 2010-09-24, 23:47 ]
[ Dodano: 2010-09-24, 23:47 ]
Pewnie.marens pisze:Do Gadu-Gadu i e-maila dałoby radę.
-
albi 2000
czyli co państwo to inny dostawca?
Nie ma nic uniwersalnego?
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jesli ma byc tanio - tak.albi 2000 pisze:czyli co państwo to inny dostawca?
Jest - dowolny dostawca z PL i roaming. Tylko zapomnij ze bedzie tanio.albi 2000 pisze:Nie ma nic uniwersalnego?
No i jeszcze jest jedna mozliwosc: w wiekszosci hoteli jest (drozszy lub tanszy) dostep do WiFi. Wiele restauracji fast-food, kawiarni etc. udostepniaja siec. Moze taka forma dostepu bedzie wystarczajaca?
Nie pomagam na PW.
-
marens
- Guru bezprzewodowy
Tylko PLAY i tylko karta. (jedyne sensowne rozwiązanie na roaming)key pisze:Jest - dowolny dostawca z PL i roaming
"Najtańsze" rozwiązanie, jedynie GG i email przez program pocztowy.
Jeśli chodzi o internet w roamingu radzę zapoznać się z tym wątkiem:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=45663&start=0
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
I dlatego bede trzymal przy swoim: karta prepaid w kraju docelowym, 2.5€ za dobe i zero niespodzianek. Ewentualnie karta prepaid + oplata za transfer, ale to nie czesto sie oplaca.marens pisze:Jeśli chodzi o internet w roamingu radzę zapoznać się z tym wątkiem:
Nie pomagam na PW.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jeśli na kilka krajów to swego czasu w Three Irlandzkim internet na abonament i na kartę działał w całej sieci Three na świecie (Austria, Dania, Indonezja, Hong-Kong, Włochy, Irlandia, Szwecja, Austria i Wielka Brytania).
Nie wiem jak teraz.
Co do kupna kart w każdym kraju to jak dla mnie za duże cyrki i w sumie nie zawsze człowiek wie co podpisuje bo nie zna rynku i zasad na nim panujących.
Ale to moje zdanie.
Nie wiem jak teraz.
Co do kupna kart w każdym kraju to jak dla mnie za duże cyrki i w sumie nie zawsze człowiek wie co podpisuje bo nie zna rynku i zasad na nim panujących.
Ale to moje zdanie.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
W wiekszosci krajow SIMa dostaniesz w supermarketach, na stacjach bezynowych, w budkach z papierosami. Jesli w domu sie doinformujesz co chcesz, to zalatwienie karty to niewiele wiecej niz kupno piwa.ja.michal pisze:to jak dla mnie za duże cyrki
Dosc duzo podrozuje po europie i nigdzie nie musialem nic podpisywac.ja.michal pisze:i w sumie nie zawsze człowiek wie co podpisuje
Nie pomagam na PW.