Transfer Play Online po limicie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Transfer Play Online po limicie
Przyszedł czas na nową umowę i na pewno rozstanie z Orange Free. Porozglądałem się i chyba wezmę Play 10 GB (bts 400 m od domu). Męczy mnie tylko jedno, jak wygląda transfer po wykorzystaniu limitu? W przypadku OF Standard prędkość po wykorzystaniu 4 GB nie pozwalała nawet na odpalenie prostych stron, a ściągnięcie pliku 5 mega to kwestia często 1-2 godzin (o ile trafi się na dobry dzień i nie zacznie zrywać co kilka sekund). Stąd jestem trochę wyczulony w tym temacie, a 10 GB czasem może nie wystarczyć. Więc jak jest z tym w praktyce?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Transfer Play Online po limicie
Tak: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=190714#190714kurczak pisze:Więc jak jest z tym w praktyce?
-
- Użytkownik forum
No więc nie tak.
Dość jasno zaznaczyłem że wartości podane przez operatora (w moim przypadku Orange) zupełnie różnią się od tych, które faktycznie występują (w idealnych warunkach). Stąd moje pytanie, głównie do użytkowników Playa.
Dość jasno zaznaczyłem że wartości podane przez operatora (w moim przypadku Orange) zupełnie różnią się od tych, które faktycznie występują (w idealnych warunkach). Stąd moje pytanie, głównie do użytkowników Playa.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No to masz problem z siecią/modemem/komputerem.kurczak pisze:No więc nie tak.
-
- Stały użytkownik forum
Ja po limicie miałem download około 1-2 KiB/s info z prog. Netmeter, taki transfer nie nadaje się do przeglądania stron wczyta sie ale ile trzeba czekać dla przykładu modem 56K miał coś koło 6KiB/s czyli wg mnie PLAY daje coś koło 16kbps
Do maila starczy ale też i nie ma rewelacji jak są jakieś załączniki.
Do maila starczy ale też i nie ma rewelacji jak są jakieś załączniki.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dokładnie, po limicie nie nadaje się do niczego, ściąganie pliku 1.6KB/s - 1.8KB/s wejście na playselfcare, żeby go zwiększyć za oplata można sobie odpuścić z tego łacza. Nadaje się do stron wap
Maila przez przeglądarkę tez można sobie darować
Maila przez przeglądarkę tez można sobie darować

-
- Guru bezprzewodowy
Powinno być w FAQ
Play - 32kbps (w praktyce 16kbps)

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zrobione. Dzięki za poprawkę 

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
W Raciborzu jak limit przekroczę to prędkość spada: Play - 28 kbps, uważam że minimum powinno być w granicach 128 kbps, wtedy by było super 

Specjalista ds Informatyki i Telekomunikacji
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www