Rozwiązanie umowy poprzez kłopoty z OF
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Rozwiązanie umowy poprzez kłopoty z OF
Mam już dosyć tego zrywania połączeń oraz tych niskich prędkości ... Na pewno nic nie mam żadnych podstaw do rozwiązania umowy ?? przecież to są jakieś jaja
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Rozwiązanie umowy poprzez kłopoty z OF
Zerwać można w każdym momencie, ale zapłacisz karę umowną. Zobacz ile za zerwanie teraz Ci wyjdzie i zobacz ile uda Ci się za modem wziąć jakbyś chciał to sprzedać to może wyjdzie znośnie.
Inna opcja to znaleźć kogoś kto weźmie cesję.
Trzecia to czekać bo z tego co wiadomo Orange ma poważny problem z siecią i koło miesiąca będą to usuwać.
Inna opcja to znaleźć kogoś kto weźmie cesję.
Trzecia to czekać bo z tego co wiadomo Orange ma poważny problem z siecią i koło miesiąca będą to usuwać.
-
- Użytkownik forum
A za miesiąc powiedzą że kolejny miesiąc, a ty płać za coś czego nie ma. Kogo interesuje ich problem z siecią, taką awarię można tolerować przez dzień czy dwa ale nie przez miesiąc.ja.michal pisze:Trzecia to czekać bo z tego co wiadomo Orange ma poważny problem z siecią i koło miesiąca będą to usuwać.
Z tego co wiem to można walczyć o zwrot kosztów usługi w czasie tej niby ich awarii bo nie wywiązują się z warunków umowy, ale głowy za to nie daje.
Owszem jak byś nie miał wcale netaMichu55 pisze:Z tego co wiem to można walczyć o zwrot kosztów usługi w czasie tej niby ich awarii bo nie wywiązują się z warunków umowy, ale głowy za to nie daje.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Można coś próbować, ale na pewno nie przez telefon czy email bo tak to można bez końca.Michu55 pisze:Z tego co wiem to można walczyć o zwrot kosztów usługi w czasie tej niby ich awarii bo nie wywiązują się z warunków umowy, ale głowy za to nie daje.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Trzeba naskrobać pisemną reklamację (wzory dostępne są w Sieci), i wnioskować o odszkodowanie w wysokości 1/15 abonamentu za każdy dzień złego funkcjonowania usługi.
Z tym, że to widzę że OF, nie OFPro, a więc będzie o wiele ciężej cokolwiek zdziałać.
Z tym, że to widzę że OF, nie OFPro, a więc będzie o wiele ciężej cokolwiek zdziałać.
- czarny
- Stały użytkownik forum
Czas na udzielenie odpowiedzi na prośbę o rozwiązanie umowy to 30 dni - robocze czy kalendarzowe?
30 dni liczy się od dnia złożenia prośby w salonie,czy od informacji listownej z orange ,że sprawa jest weryfikowana
30 dni liczy się od dnia złożenia prośby w salonie,czy od informacji listownej z orange ,że sprawa jest weryfikowana