Rozwiązanie umowy poprzez kłopoty z OF

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adamj1993
Stały użytkownik forum

Rozwiązanie umowy poprzez kłopoty z OF

Post autor: adamj1993 »

Mam już dosyć tego zrywania połączeń oraz tych niskich prędkości ... Na pewno nic nie mam żadnych podstaw do rozwiązania umowy ?? przecież to są jakieś jaja
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Rozwiązanie umowy poprzez kłopoty z OF

Post autor: ja.michal »

Zerwać można w każdym momencie, ale zapłacisz karę umowną. Zobacz ile za zerwanie teraz Ci wyjdzie i zobacz ile uda Ci się za modem wziąć jakbyś chciał to sprzedać to może wyjdzie znośnie.
Inna opcja to znaleźć kogoś kto weźmie cesję.

Trzecia to czekać bo z tego co wiadomo Orange ma poważny problem z siecią i koło miesiąca będą to usuwać.
Michu55
Użytkownik forum

Post autor: Michu55 »

ja.michal pisze:Trzecia to czekać bo z tego co wiadomo Orange ma poważny problem z siecią i koło miesiąca będą to usuwać.
A za miesiąc powiedzą że kolejny miesiąc, a ty płać za coś czego nie ma. Kogo interesuje ich problem z siecią, taką awarię można tolerować przez dzień czy dwa ale nie przez miesiąc.

Z tego co wiem to można walczyć o zwrot kosztów usługi w czasie tej niby ich awarii bo nie wywiązują się z warunków umowy, ale głowy za to nie daje.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Michu55 pisze:Z tego co wiem to można walczyć o zwrot kosztów usługi w czasie tej niby ich awarii bo nie wywiązują się z warunków umowy, ale głowy za to nie daje.
Owszem jak byś nie miał wcale neta :hyhy: ale że jest DO 1mb/s ;) więc nic nie wywalczysz. A u mnie działa ''normalnie'' nie zauważyłem drastycznych spadków/zrywania połączeń.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Michu55 pisze:Z tego co wiem to można walczyć o zwrot kosztów usługi w czasie tej niby ich awarii bo nie wywiązują się z warunków umowy, ale głowy za to nie daje.
Można coś próbować, ale na pewno nie przez telefon czy email bo tak to można bez końca.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Trzeba naskrobać pisemną reklamację (wzory dostępne są w Sieci), i wnioskować o odszkodowanie w wysokości 1/15 abonamentu za każdy dzień złego funkcjonowania usługi.
Z tym, że to widzę że OF, nie OFPro, a więc będzie o wiele ciężej cokolwiek zdziałać.
Awatar użytkownika
czarny
Stały użytkownik forum

Post autor: czarny »

Czas na udzielenie odpowiedzi na prośbę o rozwiązanie umowy to 30 dni - robocze czy kalendarzowe?
30 dni liczy się od dnia złożenia prośby w salonie,czy od informacji listownej z orange ,że sprawa jest weryfikowana
ODPOWIEDZ