IPLUS-przedłużenie umowy a Kasperski AV
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
IPLUS-przedłużenie umowy a Kasperski AV
Witam. Przedłużyłem ostatnio umowę na Iplusa na kolejny rok - top taryfa. Niestety nie wiedziałem ze przedłużając umowe przysługuje mi na 2 lata za 1zł kod do Kasperskiego. Rok temu gdy przedłużałem umowe powiedziano mi ze ze KA jest tylko dla nowych klientów. COs się widocznie zmieniło. Niestety spoźniłem sie 10 dni z możliwościa pobrania klucza - przez przypadek dowiedziałem sie ze taka mozliwość jest( przy zawieraniu umowy nikt mi nic takiego nie powiedział). Zadzwoniłem pod 2601 - niby nie miało byc problemu z przyznaniem tego kodu- niestety przez 3 dni nic sie nie stało. ZAdzwoniłem ponownie pod 2601 - kurde tam nigdy nikt nic nie wie i nic nie moze załątwic- pozostało zglosic reklamacje- prośbe pisemną o przyeznanie tego kodu - ciekawe jak zostanie rozpatrzona. Niby banał ale ogolnie jakas niechęć w tej firmie do pozytywnego załztwiznia spraw.
-
- Stały użytkownik forum
Re: IPLUS-przedłużenie umowy a Kasperski AV
Witam
Pisz tą reklamację na pewno Ci uznają kilku moich kolegów też tak miało, że przespali termin
Aha te 30 dni liczy się od 1-go dnia rozliczeniowego może się mieścisz
Pisz tą reklamację na pewno Ci uznają kilku moich kolegów też tak miało, że przespali termin
Aha te 30 dni liczy się od 1-go dnia rozliczeniowego może się mieścisz
-
Niestety 10 dni po terminie tych 30 dni
No zobaczymy jak sie zachowają tym bardziej ze zostawiam im miesiecznie prawie 500zł 

-
- Stały użytkownik forum
iPlusa masz na firmę czy prywatnie?
-
Na firme. A takze 3 inne telefony do zwykłych rozmów. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale juz mi cisniecie podniesli - pod 2601 powiedzieli za pierwszym razem ze nie powinno byc problemu i numer do KAV bedzie w ciągu 24 h na karcie i co - mina
.Ciekawe co dzial reklamacji wymyśli

-
- Stały użytkownik forum
Jak masz już 4 aktywne numery na koncie firmowym to powinni Ci przydzielić opiekuna i wtedy z nim wszystko załatwiasz
- baxxxio
Opiekun jest od 5 kart. I ma naprawde spore mozliwosci 

-
No nie mam opiekuna niestety
a odpowiedzi jeszcze nie dostałem chociaz jakis sms przyszedł ze reklamacja wpłynęła 
Zobaczymy.

Zobaczymy.
-
- Użytkownik forum
sorry że tu, ale szkoda tworzyć do takiego tematu nowy temat:
pod jaki numer mam dzwonić (z innej sieci) i co wybierać, żeby gadać z konsultantem?
Bo dzwonię i nawija mi automat, ciągle wybieram kolejne cyferki i nie mogę się połączyć jakoś z tym działem technicznym..
pod jaki numer mam dzwonić (z innej sieci) i co wybierać, żeby gadać z konsultantem?
Bo dzwonię i nawija mi automat, ciągle wybieram kolejne cyferki i nie mogę się połączyć jakoś z tym działem technicznym..
-
- Guru bezprzewodowy
Trzeba wybierać "0" aby połączyć się z konsultantem.
-
- Użytkownik forum
no udało się w końcu. nie wiedziałem jaki temat, więc wziąłem "pozostałe". Po minucie mnie połączyło z panią konsultantką, po czym mnie rozłączyło.. Extra. Więcej nie dzwonie, bo szkoda mi już kasy. A chciałem ich spytać kiedy mi się okres rozliczeniowy zaczyna. Jest w tym jakaś zasada? Podpisywałem umowę 23 września. A chciałem aktywować iplusopobieracz, a szkoda jakby np. za dzień znowu bym musiał aktywować, ale już trudno - zaryzykowałem i aktywowałem, tylko teraz też nie wiem kiedy mi się to skończy i mogę nieświadomie dalej ciągnąć mocno w nocy, a tu będzie leciał nowy okres rozliczeniowy.. Przyjdzie mi jakiś es z wiadomością, że zakończyła się usługa?
-
- Stały użytkownik forum
O ile się nie mylę to iplusopobieracza aktywuje się raz a gdy chcesz zrezygnować to musisz go dezaktywować.
A co do okresu rozliczeniowego to masz na fakturze lub możesz sprawdzić w e-boku
A co do okresu rozliczeniowego to masz na fakturze lub możesz sprawdzić w e-boku
-
- Użytkownik forum
faktycznie. wczytałem się w regulaminie właśnie. dzięki.
a problem właśnie wynikał z tego, że nie mam jeszcze żadnej faktury i tym samym pluskodu, więc nie mogę jeszcze zalogować się na e-bok
a problem właśnie wynikał z tego, że nie mam jeszcze żadnej faktury i tym samym pluskodu, więc nie mogę jeszcze zalogować się na e-bok

-
- Stały użytkownik forum
No to tylko konsultant może podać kod plus5
blaise101, Jak umowę podpisywałeś 23go w Plusie to okres rozliczeniowy masz liczony od 25go danego miesiąca do 24go nastepnego. Plus ma 5 narzuconych terminów w miesiącu przypadających na oksy rozliczeniowe.
Co do aktywacji iplusopobieracza - jeśli aktywujesz go np. dzisiaj usługa pomimo jej włączenie będzie obowiązywać od północy dnia następnego. Także przez pierwszą noc wstrzymałbym się z aktywnym pobieraniem - jako że już ranek, może być za późno ta informacja dla Ciebie.
O wszystkich zmianach informowany jesteś sms'em.
Co do aktywacji iplusopobieracza - jeśli aktywujesz go np. dzisiaj usługa pomimo jej włączenie będzie obowiązywać od północy dnia następnego. Także przez pierwszą noc wstrzymałbym się z aktywnym pobieraniem - jako że już ranek, może być za późno ta informacja dla Ciebie.
O wszystkich zmianach informowany jesteś sms'em.
-
- Użytkownik forum
Tak widziałem to w regulaminie, ale przyszedł mi od razu sms, że poprawnie aktywowano. Wszystko ok, bo już by mi lejek założyli, a dalej ciągnie z pełną prędkością 

Ostatnio zmieniony 2010-09-29, 17:41 przez blaise101, łącznie zmieniany 1 raz.
To jaki masz limit, że ledwo w niecałe 4 dni go przekroczysz?
-
- Użytkownik forum
Raczej co ściągam
A musiałem pierwszej nocki nadrobić zaległości w sferze gier, filmów..
Limit mam 7 gb.
Ale ok wszystko, więc sms aktywowana usługa jest od razu. Przez konsultanta na następny dzień.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-09-29, 16:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

A musiałem pierwszej nocki nadrobić zaległości w sferze gier, filmów..

Limit mam 7 gb.
Ale ok wszystko, więc sms aktywowana usługa jest od razu. Przez konsultanta na następny dzień.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-09-29, 16:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-09-29, 15:56 przez blaise101, łącznie zmieniany 1 raz.
-
No to jednak okazali sie calkiem ok- przysłali wczoraj kod aktywacyjny na 2 lata
. No i teraz mam dwa kody - poprzedni wazny jeszczwe 60 dni no i nowy na 2 lata ;