No właśnie,też myślałem,że powinno być wwan,a Pan sympatyczny powiedział,że dial-up i zgłupiałem ciut. Tyle,że przy zakładaniu profilu wann w Watcherku wszystko wpisałem tak jak polecasz,ale nigdzie nie widzę miejsca na wpisanie tego numeru *99#.
I jeszcze takie jedno małe,prawdopodobnie mocno głupie pytanie-może ja coś powinienem skonfigurować w Win7,a tego nie zrobiłem i się biedzę na marne z tym Watcherem
Znalazłem na jutjubie poradniki (jak mniemam Twoje-jamichał87);jeden z nich,to ten:
http://www.youtube.com/user/jamichal87# ... iPWEhH0Pow
Pytanie czy nie powinienem z niego skorzystać
Byłbym wdzięczny za opisanie dokładne co powinienem skonfigurować,bo jak widać wiedzę w tym zakresie mam mocno okrojoną
[ Dodano: 2010-09-30, 09:27 ]
Jeszcze kilka poszlak,które mogą na coś wskazywać:
-wykasowałem wszystkie profile z Watchera,oprócz jednego,który nie daje się ruszyć i nazywa się Mobile Broadband (nie można w nim nic zmienić,ale dane ma jak do orange'a czyli hasło,APN i nazwa użytkownika (login?) i tylko wartość MCC/MNC ma ustawioną na 000000;
-dodałem profil wwan Orange,dane automatycznie dało właściwe łącznie z MCC/MNC o wartości 260003;
-próba łączenia z watchera przez profil Mobile Broadband kończy się zawsze rozłączeniem modemu i komunikatem z watchera "Nie wykryto urządzenia",po czym modem znów się włącza;
-próba łączenia z watchera przez profil Orange kończy się komunikatem "Rozłączono z profilem Yoy&MNI Błędny profil"...napis You&MNI jest permanentnie wyświetlany w okienku watchera w stanie neutralnym (nie mam pojęcia co to za You&MNI);
-próba łączenia z paska zadań Win7 nadal kończy się tak jak już wspominałem komunikatem "Nie można nawiązać połączenia.Nazwa punktu dostępu jest nieprawidłowa"
[ Dodano: 2010-09-30, 09:58 ]
Jeszcze co do tego wyświetlanego You&MNI,to może tu jest problem,bo chyba powinno wyświetlać nazwę aktywnego profilu (ale tego nie wiem),a nie ciągle to samo-może modem jest trefny
[ Dodano: 2010-09-30, 11:01 ]
Dobra,możliwe,że temat się wyjaśnił-właśnie coś mnie oświeciło i wyciągnąłem kartę z telefonu (także orange),włożyłem w modem i odpaliłem na stworzonym uprzednio profilu orange i internet ruszył za pierwszym razem...nosz w mordę j...eża. Czas ponownie zadzwonić do Multimo
![:]](./images/smilies/splash.gif)