Moderator: Moderatorzy
Najlepszym sposobem na przekonanie się to udać się do osoby która już ma taki internet i samemu się przekonać. Ja mam radiówkę (512) za 45zł i nie narzekam. Koszty instalacji to już inna sprawa i myślę że tu ten sprzedawca trochę sobie liczy. Za 200 zł powinien dać router a nie kartę sieciową z dobrą anteną do odbioru WIFI.pelek23 pisze:Witam, w mojej miejscowości jest dostępny internet radiowy 512 Kb/s , czy takie rozwiązanie jest opłacalne
jakoś mnie nie upewniają.pelek23 pisze:Pan który instaluje ten internet stwierdził, że filmiki na youtubie śmigają jak ta lala
Zależy jakie, bo 720p i więcej to już na pewno nie.pelek23 pisze:Pan który instaluje ten internet stwierdził, że filmiki na youtubie śmigają jak ta lala czy aby na pewno
A iPlus?? Całe Maciejowice są w zasięgu 3Gpelek23 pisze:Z tego co się orientuję to alternatywy za bardzo nie mam
Mam bardzo miłe doświadczenia co do tego dostawcypelek23 pisze:no cóż może poczekam na internet MGK z Góry Kalwarii
Ja mam "1 kreskę" (-85 do -95 dBm) i mi łapie bez anteny 2-3Mbit z UMTSa oddalonego łądny kawałek, więc tym nie należy się sugerować. Modem leży na kartonei (na podwyższeniu) na biurku, wyciągnięte są 2 kable równoległe o długości 3m (cena ok 10 PLN/szt, 3m to nadmiar) i wszystko ładnie chodzi. Grunt to samemu przetestować a nie patrzeć na jakieś %, dBm, czy kreski - bo może być tak że jest takie jedno miejsce w domu co ci szybkość przekroczy niejedną radiówkę czy Neo.pelek23 pisze:(...) co prawda w telefonie łapie mi jedną kreskę zasięgu 3G ale trzeba by było się trochę pobawić, żeby coś z tego wynikło(...)
To normalne na internet mobilny, dlatego jeżeli masz możliwość to rozglądaj się za jakimś ADSL' em lub WiFi od lokalnego dostawcy.taka prędkość osiągam rano, nieraz jest nawet ponad 2 mb/s, co z tego jak w godzinach wieczornych łapie 0,10 Mb/s
512 bez limitu to nie tak źle. Zawsze to tego można wziąć jakąś ofertę mobilnego.pelek23 pisze:Wi Fi mam możliwość, ale tylko 512
Filmiki wczytują się płynnie na bieżąco. Jedyne co to mogą być problemy z HD, ale poczekasz z pół minuty i będziesz mógł komfortowo oglądaćA co z filmikami na youtubie?
Za 2 stówy powinni już dawać na końcu RJ45. Ale to się dowiedz dokładniej.pelek23 pisze:Jeśli dobrze rozumiem to do odbioru takiego neta potrzebna jest bezprzewodowa karta wifi i antena na pasmo 2,4 Ghz?
Idzie sygnał cyfrowy. Do 100m ma nie być żadnych strat.pelek23 pisze:Mniej stratny jest taki kabel?
To będzie urynanet jakich wiele.pelek23 pisze:A jeśli na końcu będzie wtyk rpsma?