Stan sesji jest taki:

Ale nic się nie pojawiło - ani info tekstowe ani alarm dźwiękowy.
Poproszę o jakąś jeszcze poradę.
Moderator: Moderatorzy
Działa bez zarzutu na Novatel Wireless Merlin™ X950Djanek222 pisze:Nowa wersja do testów (3.52c):
[...]
1. Umożliwiono zmianę numeru centrum SMS:
Działa bez zarzutu na Novatel Wireless Merlin™ X950Djanek222 pisze:2. Dodano: Ustawienia -> Ogólne -> Rozłącz z internetem podczas zamykania programu
Działa bez zarzutu na Novatel Wireless Merlin™ X950Djanek222 pisze:3. Dodano możliwość używania (SMSy) numerów telefonów z karty SIM a nawet ich edycję. [...]
Należy zwrócić uwagę na to że transfer w wybranym okresie (obraz: Stan sesji jest taki) jest 0,00 B a "Transfer w dniu dzisiejszym" jest spoza tego okresu. Alarm dotyczy ustawionego okresu rozliczeniowego.rmaciej78 pisze:Ale nic się nie pojawiło - ani info tekstowe ani alarm dźwiękowy.
Nowa wersja do testów (3.52d):Pamoart pisze:Przy zamykaniu systemu nadal pyta o wymuszenie zamknięcia programu
Ze względu na problemy z modemem XU870 chwilowo ta funkcjonalność jest wyłączona, dotyczy to tylko modemów Merlin. W planach jest poprawienie tej funkcji.Pamoart pisze:Nie ma informacji o technologii sieciowej i Operatorze na Novatel Wireless Merlin™ X950D
Zmieniłem okres na właściwy.janek222 pisze:Należy zwrócić uwagę na to że transfer w wybranym okresie (obraz: Stan sesji jest taki) jest 0,00 B a "Transfer w dniu dzisiejszym" jest spoza tego okresu. Alarm dotyczy ustawionego okresu rozliczeniowego.rmaciej78 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Jest szansa że pomoże aktualizacja do najnowszej wersji oficjalnej:rmaciej78 pisze:Stan po pewnym czasie jest taki jak poniżej. Transfer przekroczył limit, a alarmu brak, a nawet komunikatu tekstowego.
rmaciej78, Weź Ty najpierw ustaw normalne wartości a nie po 100KB, czyli np. 1GBrmaciej78 pisze:Stan po pewnym czasie jest taki jak poniżej. Transfer przekroczył limit, a alarmu brak, a nawet komunikatu tekstowego.
Nadal jak się używa ikony systemowej "zamknij system" jest pytanie czy wymusić zamknięcie TNI, gdyż jest uruchomiony. Tylko dlaczego nie pyta o inne programy co także są uruchomione tylko je zamyka (antywirus, adu-gadu, Skype, Blue Solei, PC SUITE itp.)? Ikona zamknij system w TNI zamknie system bez tego komunikatu.janek222 pisze:Nowa wersja do testów (3.52d):Pamoart pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Tzn tobie nie potrzebakenny198p pisze:masa opcji, nikomu nie potrzebna
Taaa... należy chyba zadać sobie pytanie, do czego ten program tak naprawdę służy... bo nie wydaje mi się, żeby było to jakiś wyłącznik komputera, pogodynka, galernik, edytor HEX-a, czy co tam jeszcze... przypominacz też zbedny... jest masa programów, które mają w/w opcje i robią to znacznie lepiej. Proponuję autorowi skupić się na rozwijaniu jego "flagowych" funkcjiJo_gurt pisze:Tzn tobie nie potrzeba
Trochę racji masz, ale tylko trochę.kenny198p pisze: Taaa... należy chyba zadać sobie pytanie, do czego ten program tak naprawdę służy... bo nie wydaje mi się, żeby było to jakiś wyłącznik komputera, pogodynka, galernik, edytor HEX-a, czy co tam jeszcze... przypominacz też zbedny...
Z zewnętrznym GPS-em podłączanym do portu USB, TNI współpracuje poprawnie i wyświetla aktualną pozycję np. na http://mapa.btsearch.plGPS fajny - niektóre modemy mogą go mieć (chociaż z moim MiFi nie chce działać, a chyba powinien?).
Na cd-rom nie da się nic wysłać. Jednak można spróbować za pomocą ikony Bezpiecznego usuwania sprzętu z Zasobnika systemowego usunąć ten wirtualny cd-rom,Pamoart pisze:Ktoś wie jak to odwrócić, czy idzie na CD wysłać jakąś komendę?
Tzn. jaką komendę wysłałeś?Pamoart pisze:Wysłałem do Huawei E630 komendę uaktywniającą wirtualny CD-ROM, teraz karta jest widoczna w systemie jak wirtualny CD, nie ma za to portów modemowych.
Wybrałem w TNI jedną z dedykowanych komend dla HUAWEI - dotyczącą uaktywniania CD-ROM, no i przełączyła się karta. Tylko jest jeden mankament jak wkładam kartę mam w systemie CD-ROM huawei mass storage usb device, nie mam natomiast żadnych portów na których mógłbym uruchomić komunikację AT. Po prostu tak jakby zostały wyłączone.Chris-Kr pisze: Tzn. jaką komendę wysłałeś?
Lub ewentualnie napisz, w jaki sposób to zrobiłeś.
Usunąć CD-ROM mogę z systemu, ale co mi to da jak nie ma portów do modemu i komunikacji AT ?YaHooo pisze:Jednak można spróbować za pomocą ikony Bezpiecznego usuwania sprzętu z Zasobnika systemowego usunąć ten wirtualny cd-rom,
Więc wejdź w to samo menu i w okienku kolejno wpisz i wyślij te dwa polecenia:Pamoart pisze:Wybrałem w TNI jedną z dedykowanych komend dla HUAWEI - dotyczącą uaktywniania CD-ROM, no i przełączyła się karta.
Nie mam portu na który mógłbym to wysłać, porty się jakby wyłączyły jest tylko ten CD-ROM. Jak nie mam portu nie mogę odpalić komunikacji AT.Chris-Kr pisze: Więc wejdź w to samo menu i w okienku kolejno wpisz i wyślij te dwa polecenia:
AT^U2DIAG?
oraz
AT^U2DIAG=?
Któreś z nich (zależnie od modelu modemu) powinno zwrócić aktualne ustawienia tego parametru. Skopiuj te odpowiedzi i podaj tutaj.
Miałem kiedyś identyczny przypadek: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0Pamoart pisze:Nie mam portu na który mógłbym to wysłać, porty się jakby wyłączyły jest tylko ten CD-ROM. Jak nie mam portu nie mogę odpalić komunikacji AT.
Kiedyś chyba ktoś pisał że pomogło zainstalowanie oprogramowania, sterowników z tego CD-ROMu.Pamoart pisze:Nie mam portu na który mógłbym to wysłać, porty się jakby wyłączyły jest tylko ten CD-ROM
Gdzieś (o ile dobrze kojarzę) user pisał, że wtedy włączał się modem. Ale nie sprawdzałem tego.Pamoart pisze:Usunąć CD-ROM mogę z systemu, ale co mi to da jak nie ma portów do modemu i komunikacji AT ?
Wiem czytałem wiele takich postów, mojego przypadku chyba żaden nie opisuje. Ten modem wychodził w dwóch wersjach, z samo instalującym się z softem na wbudowanej pamięci flash, zgłaszający się jako CD i w wersji bez softu w modemie, tylko na osobno załączonej w komplecie, fizycznie istniejącej płycie CD. Już pomijam fakt, że najpierw wychodził jako HSDPA ready 7.2.janek222 pisze:Kiedyś chyba ktoś pisał że pomogło zainstalowanie oprogramowania, sterowników z tego CD-ROMu.
Myślę że byłaby szansa, ale z softem wyciągniętym dashboardu, bo ten z dołączonej płyty CD raczej nie przewiduje takiego przełączania.krystianb pisze:Rada jest jedna, przeinstalować sterownik kontrolera usb, będącego w drzewie bezpośrednio nad tym wirtualnym cdromem, podając przy tym ścieżkę do sterowników huawei.
Nie udało mi się, na szczęście był to modem z oferty korporacyjnej dla firm i już dostałem od operatora nowy modem. Dzięki wielkie za pomoc.krystianb pisze:Możesz próbować stąd: http://sterowniki.bez-kabli.pl/huawei/huawei_d.htm
Kod: Zaznacz cały
Uruchomiono pingowanie serwera: 10.138.103.110
Błąd, prawdopodobnie został przekroczony czas oczekiwania na odpowiedź!
Polecenia ping zostaną wstrzymane.
Polecenia ping zostały zatrzymane