Witam wszystkich kolegów i koleżanki. Mam Huawei E800, na bardzo prostej antenie z magnetyczną podstawą udaje mi się łapać HSDPA ,miernik sygnału pokazuje mi -103 dBm,niekiedy to wystarcza ,ale przewaznie wskakuje mi EDGE co bardzo psuje mi humor:) Porady proszę,jaką powinienem kupić antenę zew,czy mocowanie do blaszanego dachu będzie w jakiś sposób tłumiło sygnał?Odległość od nadajnika to jakieś 5do 6 km
Pozdrawiam
Huawei E800 jaka antena zewnętrzna?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E800 jaka antena zewnętrzna?
Zanim dobierzesz odpowiednią antenkę, to proponuję wymusić łaczenie się po 3g. Może to pomożegburek pisze:niekiedy to wystarcza ,ale przewaznie wskakuje mi EDGE co bardzo psuje mi humor

Standardowo polecałbym taką antenkę http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... ategorie=9 ewentualnie taki sam panel z Cybertecha.gburek pisze:Porady proszę,jaką powinienem kupić antenę zew
Jeśli dach nie będzie zasłaniać anteny to nic nie powinno się dziać. Lecz powtać może takie zjawisko, że dach będzie odbijać sygnał i antena będzie łapać dwa sygnały. Pierwszy bezpośrednio od nodeB, drugi z odbicia. Mogą one interferować ze sobą. Może to uniemożliwić zestawienie stabilnego połączenia. A nie możesz anteny przymocować do ściany, albo komina?gburek pisze:czy mocowanie do blaszanego dachu będzie w jakiś sposób tłumiło sygnał?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)