Korzystanie z iPlusa za granicą - opłaty

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wied?ma
Początkujący użytkownik forum

Korzystanie z iPlusa za granicą - opłaty

Post autor: wied?ma »

Witam.

Niestety nie miałam czasu zapoznać się ze wszystkimi wątkami na forum, ani nawet choć bliżej się im przyjrzeć, więc z góry przepraszam, jeśli mój problem pojawił się tu już wcześniej i temat stanie się kolejnym śmieciem, który w odpowiednim czasie znajdzie swoje miejsce... w śmietniku, ale sprawa, moi drodzy, nagli. W przypadku, jeśli moje wątpliwości okażą się trafne i faktycznie ktoś wcześniej poruszył już ten problem, proszę odesłać mnie do odpowiedniej podstrony. Z góry przepraszam, dziękuję i przechodzę już do rzeczy :)

Otóż sprawa wygląda następująco. Mój kolega, nie wiedzieć czemu, szuka u mnie pomocy (jakbym ja się na tym jeszcze znała... ;)) Wyjechał do Włoch i zabrał ze sobą swojego nowego przyjaciela, iPlusa, z którym nie zdążył się jeszcze odpowiednio zapoznać. Jedyne, co wiem, to to, że posiada on ze sobą notebooka, którego chce użyć jako narzędzia do połączenia się z internetem i karte iPlusa ze stałym miesięcznym abonamentem. Moje, a właściwie jego pytanie, dotyczy opłat, jak zmieniają się one w jego obecnym położeniu, czyli poza krajem. Czy znaczenie ma tu roaming, a jeśli tak, to ile będą wynosiły te dodatkowe opłaty, chociaż tak orientacyjnie.

Najserdeczniej, jak się tylko da, proszę o pomoc ;) Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam wszystkich. Aga.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Korzystanie z iPlusa za granicą - opłaty

Post autor: Szadzik »

wiedźma pisze:Witam.
My również witamy na forum.

wiedźma pisze:Otóż sprawa wygląda następująco. Mój kolega, nie wiedzieć czemu, szuka u mnie pomocy (jakbym ja się na tym jeszcze znała... ;)) Wyjechał do Włoch i zabrał ze sobą swojego nowego przyjaciela, iPlusa, z którym nie zdążył się jeszcze odpowiednio zapoznać. Jedyne, co wiem, to to, że posiada on ze sobą notebooka, którego chce użyć jako narzędzia do połączenia się z internetem i karte iPlusa ze stałym miesięcznym abonamentem. Moje, a właściwie jego pytanie, dotyczy opłat, jak zmieniają się one w jego obecnym położeniu, czyli poza krajem. Czy znaczenie ma tu roaming, a jeśli tak, to ile będą wynosiły te dodatkowe opłaty, chociaż tak orientacyjnie.

Najserdeczniej, jak się tylko da, proszę o pomoc ;) Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam wszystkich. Aga.
Jeśli ten Twój kolega nie jest Billem Gatesem, albo kimś w tym stylu, co śpi na pieniądzach, to niech lepiej zapomni o uzywaniu iPlusa za granicą. Abonament nie obejmuje używania internetu za granicą i kolega będzie bulił 2-15 zł za każde 100KB.

Jesli nie chce zbankrutować niech szybko się wycofa ze swojego pomysłu.

P.S. Lepiej niech kupi starter WIND i na nim korzysta.
Back to the Future ;)
wied?ma
Początkujący użytkownik forum

Post autor: wied?ma »

Ojj, nawet nie wiesz, jak bardzo Ci dziękuję ;) Tak bardzo, bardzo, bardzo i jeszcze bardziej ^^ Przekaże mu to, co napisałeś i jestem pewna, że postąpi tak, jak mu poradziłeś, czyli wycofa się z tej jakże intratnej przyjemności korzystania z internetu za granicą... ;) Dobrej nocy.
bio5
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bio5 »

To już jak ogarnie na miejscu oferty lokalnych sieci, to może niech kolega napisze jak wyglądają oferty we Włoszech i da tutaj znać.
Wybieram się tam i chciałbym mieć coś w rodzaju Simdaty.

Np. na Słowacji jest karta prepaid do internetu w sieci Orange.
ODPOWIEDZ