Wypowiedzenie\rozwiazanie umowy iPlus po 24 miesiącach
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Wypowiedzenie\rozwiazanie umowy iPlus po 24 miesiącach
Witam wszystkich.
Chciałbym rozwiązać \wypowiedzieć umowę iPlus.
Umowa jest zawarta na czas nieokreślony upłyneło już dwa lata (24 miesiące).
Proszę bardzo o wzór takiego pisma.
Chce go wysłać listem z potwierdzeniem odbioru do Polkmotel S.A.
PILNIE MAM CZAS DO JUTRA
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC
Chciałbym rozwiązać \wypowiedzieć umowę iPlus.
Umowa jest zawarta na czas nieokreślony upłyneło już dwa lata (24 miesiące).
Proszę bardzo o wzór takiego pisma.
Chce go wysłać listem z potwierdzeniem odbioru do Polkmotel S.A.
PILNIE MAM CZAS DO JUTRA
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Wypowiedzenie\rozwiazanie umowy iPlus po 24 miesiącach
Czyżby Google umarło?wujas6969 pisze:Proszę bardzo o wzór takiego pisma.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie liczy się przypadkiem data wpłynięcia?wujas6969 pisze:PILNIE MAM CZAS DO JUTRA
-
- Użytkownik forum
Ostatni okres rozliczeniowy był 19 września. Z tego co mi wiadomo to mam 30 dni na wysłanie takiego pisma.
- Adamgl
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ale z tego co mi się wydaje to 30 dni przed 19 września.wujas6969 pisze:okres rozliczeniowy był 19 września. Z tego co mi wiadomo to mam 30 dni na wysłanie takiego pisma
-
- Stały użytkownik forum
Spróbuj coś takiego znaleźć w sieci ja szukałem 2 godz i nic .Jaco pisze:Czyżby Google umarło?
Są wzory ale płatne ok 10 zł za sztuke.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez grzechotnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzechotnik
- wojteks
- *** Administrator ***
Jesteś w błędzie, 30 dni to okres wypowiedzenia. Jeżeli pismo dotrze do nich przed 19.10 to wypowiedzenie zakończy się 19.11. Najlepiej iść do salonu firmowego i to załatwić na miejscu z potwierdzeniem złożenia.wujas6969 pisze:Ostatni okres rozliczeniowy był 19 września. Z tego co mi wiadomo to mam 30 dni na wysłanie takiego pisma.
Co do tekstu to zero wysiłku czyli:
imię, nazwisko, adres, pesel, nr abonenta, nr telefonu przypisany do usługi, data oraz prosta treść "Wypowiadam umowę o świadczenie usługi .......". Podpis i to wszystko.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
http://tinyurl.com/34gpmfk -> pierwszy linkgrzechootnik pisze:Spróbuj coś takiego znaleźć w sieci ja szukałem 2 godz i nic .
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dobra to ja mam to samo pytanie tylko wole zeby mi ktoś łopatologicznie to przetłumaczył podpisałem umowe 2 lata temu 29.11 i jesli nie chce dalej korzystac z umowy (najlepiej gdyby sie umowa konczyła równo 29.11) to mam napisac jakies pisemnko. W plusie mi powiedzieli ze mam wysłać je do Warszawy
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-18, 17:32 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-18, 17:32 ]
Ostatnio zmieniony 2010-10-18, 16:32 przez andrzejandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Więc podam to najbardziej łatwo jak potrafię.andrzejandrzej pisze:Dobra to ja mam to samo pytanie tylko wole zeby mi ktoś łopatologicznie to przetłumaczył
Zakładam taką sytuację. Ostatni okres rozliczeniowy przypada na okres od 17.09 do 16.10. Okres wypowiedzenia to 30 dni od początku następnego okresu rozliczeniowego po którym wypowiedzenie wpłynęło do Plusa. Zatem najlepiej aby okres wypowiedzenia był taki sam jak ostatni okres rozliczeniowy, czyli 17.09 do 16.10. Tak więc ja bym proponował wypowiedzenie złożyć z odpowiednim zapasem, aby wbili do systemu itp. Tak więc ja wypowiedzenie bym złożył koło 7.09.
Wtedy musisz uzwględnić, że będzie ono szło jakiś czas. A liczy się data wpłynięcia pisma do Plusa. Zatem musisz je wysłać jeszcze wcześniej.andrzejandrzej pisze:W plusie mi powiedzieli ze mam wysłać je do Warszawy
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dobra dzisiaj odebrałem potwierdzenie odbioru wypowiedzenia, dostałem tez tego samego dnia smsa na iplusa "Otrzymalismy wniosek o rezygnacje z numeru iplus. Uprzejmie prosimy o wyslanie numeru kontaktowego z nr Iplus pod bezp. nr 2699.Plus" Co sie stanie po wysłaniu smsa?? Czy umowa zostanie rozwiazana w dniu dzisiejszym?? I czy fakture policzą mi do daty wygasniecia umowy teraz czy jak?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-12, 10:37 ]
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-12, 10:37 ]
Ostatnio zmieniony 2010-11-12, 10:36 przez andrzejandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Dział utrzymania będzie próbował Cie namówić na przedłużenie umowy.andrzejandrzej pisze:Uprzejmie prosimy o wyslanie numeru kontaktowego z nr Iplus pod bezp. nr 2699.Plus" co sie stanie po wysłaniu smsa??
[ Dodano: 2010-11-11, 10:35 ]
Z końcem następnego okresu rozliczeniowego, następującego po okresie rozliczeniowym, w którym została zarejestrowana rezygnacja.andrzejandrzej pisze:czy umowa zostanie rozwiazana w dniu dzisiejszym?? i czy fakture policzą mi do daty wygasniecia umowy teraz czy jak?
Już 15002900 razy było to wałkowane na forum...włącznie z tym wątkiem.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
I to na dodatek w poście pod którym andrzejandrzej odpowiedziałPatryk pisze:włącznie z tym wątkiem.

Pozdrawiam YaHooo 

-
dobra chłopaki wiem że męcze z tym wypowiedzeniem umowy ale jest coś nie tak. umowa miała zakonczyc się dzisiaj a numer przejsc do Simplusa. jak dzwoniłem wczesniej do konsultanta sprawdzil dane w systemie i powiedzial ze to wszystko stane się automatyznie nic nie bede musial robic a internetu nie bedzie, dzis rano wstaje patrze a neta dalej mam i to tak jakby mi limit wrócił.. próbuje sie dodzwonic do Help-Deska ale konsultanci są zajęci.. Proszę pomóżcie mam juz umowe podpisaną z Dialogiem a nie chce dostac dwóch rachunków za internet z czego jeden moze być przesadnie wielki ;/
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
andrzejandrzej, wyłączą prawdopodobnie jutro, a Ty otrzymasz fakturę za ten jeden, dwa dni.
To się nadaje oczywiście do reklamacji - ja w Orange miałem coś takiego, i reklamację w ciągu kilku dni załatwiłem pozytywnie.
To się nadaje oczywiście do reklamacji - ja w Orange miałem coś takiego, i reklamację w ciągu kilku dni załatwiłem pozytywnie.
-
dobra u mnie z salonem plusa to tak trochę ciężko jest nawet wypowiedzenia nie chcieli powiedziec jak napisac, a co jesli nie bedą chcieli przyjac reklamacji?? tutaj obsługa jest wyjątkowo niemiła 

Ostatnio zmieniony 2010-12-05, 15:34 przez andrzejandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
andrzejandrzej, pocztą wyślij polecony z potwierdzeniem odbioru.
-
Witam, również mam pytanie w sprawie dotyczącej wypowiedzenia umowy.
Zaznaczę, że umowa została zawarta w maju 2008 z tego co jest tu napisane - to na czas nieokreślony...(to było na moją mamę), natomiast w lutym 2010 oraz 2 marca 2011 mam dołączone do niej 2 aneksy dotyczące udziału w promocji..
Ten ostatni aneks ma zawartą informację, że "tym aneksem abonent dokonuje przekształcenia umowy w umowe na czas onaczony 12 miesiecy liczac od dnia zawarcia aneksu."
W związku z tym, jak rozumiem, mogę bez żadnych kar zakończyć umowę 2 marca 2012, oraz czy na wypowiedzeniu, jako datę zawarcia umowy mam wpisać 2.03.2011, czy maj 2008??
Oraz gdyby ktoś mógł mi powiedzieć kiedy najlepiej to pismo wysłać lub zanieść do salonu?
Zaznaczę, że umowa została zawarta w maju 2008 z tego co jest tu napisane - to na czas nieokreślony...(to było na moją mamę), natomiast w lutym 2010 oraz 2 marca 2011 mam dołączone do niej 2 aneksy dotyczące udziału w promocji..
Ten ostatni aneks ma zawartą informację, że "tym aneksem abonent dokonuje przekształcenia umowy w umowe na czas onaczony 12 miesiecy liczac od dnia zawarcia aneksu."
W związku z tym, jak rozumiem, mogę bez żadnych kar zakończyć umowę 2 marca 2012, oraz czy na wypowiedzeniu, jako datę zawarcia umowy mam wpisać 2.03.2011, czy maj 2008??
Oraz gdyby ktoś mógł mi powiedzieć kiedy najlepiej to pismo wysłać lub zanieść do salonu?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tak jak masz na aneksie 12mc od daty podpisania ostatniego aneksu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Na aneksie jest napisane nie wczesniej niz 30 dni przed uplywem czasu oznaczonego umowy.
Ok, to jest malo istotne chyba, pojde tam z tym w styczniu.
Ale którą datę napisać na wypowiedzeniu jako datę zawarcia umowy, tą z maja z umowy, czy tą z aneksu?
Chyba z aneksu?
Ok, to jest malo istotne chyba, pojde tam z tym w styczniu.
Ale którą datę napisać na wypowiedzeniu jako datę zawarcia umowy, tą z maja z umowy, czy tą z aneksu?
Chyba z aneksu?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Umowa z maja 2008 wygasła w 2010 roku.Grafka pisze:tą z maja z umowy,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Super, dziękuję za rozwianie wątpliwości, pozdrawiam i życzę udanego weekendu