Problem z huawei e1823
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z huawei e1823
Witam
Mam następujący problem: stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem modemu huawei e1823. Niestety nie moge zainstalować jednego sterownika mianowicie: huawei mobile connect - 3g network card, dostaje komunikat że windows odnalazł oprogramowanie sterownika tego urządzenia ale napotkał problem, i na dole pisze że nie można odnależć określonego pliku, wszystkie pozostałe instalują sie bezproblemowo, próbowałem już przez neta, ręcznie, rezultat ciągle taki sam wszystkie się instalują oprócz tego jednego. Stery mam z końca marca. Huawei Win Driver 3.17.00.00, jeśli ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak to proszę o pomoc, z góry dzięki.
Mój system: windows7, płyta asrock 770de.
Dodam jeszcze, że miałem wcześniej zainstalowane 3 huaweie 2 z playa i 1 testowy z ery. Nie pamiętam jakie to były konkretnie modele, ale wszystkie instalowały sie bez problemu...
Mam następujący problem: stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem modemu huawei e1823. Niestety nie moge zainstalować jednego sterownika mianowicie: huawei mobile connect - 3g network card, dostaje komunikat że windows odnalazł oprogramowanie sterownika tego urządzenia ale napotkał problem, i na dole pisze że nie można odnależć określonego pliku, wszystkie pozostałe instalują sie bezproblemowo, próbowałem już przez neta, ręcznie, rezultat ciągle taki sam wszystkie się instalują oprócz tego jednego. Stery mam z końca marca. Huawei Win Driver 3.17.00.00, jeśli ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak to proszę o pomoc, z góry dzięki.
Mój system: windows7, płyta asrock 770de.
Dodam jeszcze, że miałem wcześniej zainstalowane 3 huaweie 2 z playa i 1 testowy z ery. Nie pamiętam jakie to były konkretnie modele, ale wszystkie instalowały sie bez problemu...
Ostatnio zmieniony 2010-10-22, 21:00 przez tomaz, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z huawei e1823
To może warto by wywalić wszelkie zbędne modemy i od nowa zainstalować już tylko ten E1823?tomaz pisze:Dodam jeszcze, że miałem wcześniej zainstalowane 3 huaweie 2 z playa i 1 testowy z ery. Nie pamiętam jakie to były konkretnie modele, ale wszystkie instalowały sie bez problemu...
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Oczywiście odinstalowałem wszystkie przed instalajcą nowego, chyba mnie czeka wycieczka do seriwsu w poniedziałek zobaczymy co tam powiedzą, może jak jakiś inny soft wgrają będzie ok, btw zapomniałem napisać modem jest z ery
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To może najpierw zainstaluj któryś z oryginalnych softów Huawei do pobrania stąd http://sterowniki.bez-kabli.pl/huawei/huawei_m.htmtomaz pisze:btw zapomniałem napisać modem jest z ery
No i ja bym sprawdził jeszcze jak na innym komputerze się zachowuje modem.
Pozdrawiam YaHooo 

-
no więc byłem w serwisie, modem na xp zainstalował sie poprawnie - działa, reinstalka systemu - działa, po wgraniu win 7 od nowa zablokował mi sie modem ale jakoś udało mi się odblokować chociaż troche krwi mi to napsuło, teraz kupić jakąś antenke dobrze skofigurować i będzie cacuś, dzięki Yah za pomoc
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
tomaz to dobrze, że się udało 

Pozdrawiam YaHooo