Problem z Modemem Globetrotter Fusion - zle porty?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
literaat
Początkujący użytkownik forum

Problem z Modemem Globetrotter Fusion - zle porty?

Post autor: literaat »

Witam.

Mam taki oto problemik:

Od 2 miesięcy używam modemu Globetrotter Fusion. Wszystko chodziło dobrze do czasu jak jakiś tydzień temu zaczął występował błąd z wykrywaniem modemu przez komputer. Sprawdziłem w menadżerze urządzeń i była informacją o jakimś konflikcie zasobów....Próbowałem na różne sposoby poradzić sobie z tym (od przeinstalowania sterowników po zmiany w BIOSie). Skutek tego jest teraz taki, że laptop wykrywa modem. Jest jest on widziany jako urządzenie: PCI Device. W managerze urządzeń zamiast w sekcji Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej pokazuje się po włożeniu do laptopa w sekcji inne urządzenia....

Ma ktoś jakiś pomysł jak zaradzić temu problemów? Będę wdzięczny.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z Modemem Globetrotter Fusion - zle porty?

Post autor: YaHooo »

literaat pisze:Wszystko chodziło dobrze do czasu jak jakiś tydzień temu zaczął występował błąd z wykrywaniem modemu przez komputer.
Na chwilę obecną nie za bardzo wiem co Ci poradzić. Lecz mam pomysł. Sprawdź na innym komputerze jak działa modem. Bo być może najzwyczajniej w świecie modem się uszkodził i temu go komputer nie wykrywa. A nie instalowałeś nic nowego w komputerze?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ