Option Icon II - nie działa na Windows 7

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Hardjack
Początkujący użytkownik forum

Option Icon II - nie działa na Windows 7

Post autor: Hardjack »

Do łączenia się z internetem używam modemu Option Icon II zakupionego w Orange. Poprzednio miałem Windows`a Viste i wszystko działało jak należy. Dzisiaj przesiadłem się na Windows 7, zainstalowałem wszystkie sterowniki do laptopa i przyszedł czas na "zrobienie" internetu... tu pojawił się problem :( Pobrałem aplikację Business Everywhere na Windows 7 z tej strony: Link Po jej uruchomieniu wyskakuje komunikat żebym podłączył swój modem 3G, podłączam wyszukuje go i nic się nie dzieje. Po upłynięciu około minuty program prosi o ponowną próbą wyszukania modemu. Robiłem tak już po kilka razy na różnych portach USB i nie przyniosło to pozytywnego rezultatu. W menedżerze urządzeń pokazuje mi mój modem, ale ze znakiem wykrzyknika.

Mój laptop to Toshiba Satellite A200.

Bardzo proszę o pomoc :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Option Icon II - nie działa na Windows 7

Post autor: krystianb »

W7 x64 czy x86? Z resztą na obu może być problem ze sterownikami. Najlepiej na chwilę wrócić do xp i przeprowadzić debranding, po czym pozbyć się oprogramowania od orange, i zainstalować malutkiego gt connect albo nawet sobie ndis skonfigurować do automatycznego łączenia po podłączeniu modemu :cwaniak:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Hardjack

Windows 7 X86. Sprzęt jest nie mój i nie chciałbym robić debranding`u.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

No to pozostaje rzeźba sterowników. Trzeba wziąć 4.0.17.0 i dopisać/zmienić PID i VID na te z modemu od orange (najpierw podejrzeć te parametry pod xp - które urządzenie ma jaki identyfikator)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Hardjack

Mógłbyś mi napisać jak to zrobić? Mam już pobrane 4.0.17.0 tylko jak mam dopisać/zmienić PID i VID na te z modemu od orange? Mam taką możliwość żeby podejrzeć na XP-ku.

edit//

Doszedłem do wniosku, że powrócę do Visty. Teraz mam następny problem: klientka nie ma kodu PIN, wpisałem trzy razy źle PIN (próbowałem 1234,1111,0000) i wyskakuje, abym podał kod PUK. Mówi, że nie dostała przy zakupie modemu. Co teraz zrobić, aby je uzyskać?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Hardjack pisze:Mówi, że nie dostała przy zakupie modemu. Co teraz zrobić, aby je uzyskać?
Najlepiej zgłosić się do operatora z umową, opisać sprawę i oni podadzą te dane.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ