Mam pytanie bo mam zamiar wziąć w erze modem Huawei E5, no i on ma wejście USB. Moje pytanie brzmi czy za pomocą tego wejścia mogę połączyć się z internetem ?
W tym sensie że tak jak w E160 podłączam pod USB i się łączę
Chcesz użyć komórki jako modemu?
W zestawie będzie kabel. Instalujesz Nokia Ovi Suit lub Nokia PC Suit, podłączasz telefon i łączysz się z internetem.
Pamiętaj tylko o taryfie odpowiedniej lub pakiecie, żeby Ci rachunek kilka tysięcy nie przyszedł.
Oj.
Nie zauważyłem Huawei tylko przeczytałem E5, a jest taka Nokia. Mój błąd.
W tym modelu jest USB do ładowania na pewno, ale z tego co widzę to powinno dać się używać go jako modemu USB. Najlepiej zapytać w salonie, albo może jakiś użytkownik tego modelu się znajdzie i coś więcej powie.
placzek, nie powinno bo to jest napięcie jak w USB, natężenie jest maksymalne jakie może wyjść z zasilacza. Niektóre urządzenia jak modemy czasem potrzebują większego natężenia i są w laptopach robione porty z większym natężeniem niż reszta USB.
Dla USB 1.1 i 2.0 normalne natężenia na portach to 500mA. Dla USB 3.0 900mA. Tutaj to większe nie zaszkodzi bo nie musi być wykorzystane.
ja.michal pisze:nie powinno bo to jest napięcie jak w USB,
Wszystko będzie dobrze, jeśli to co podają na tabliczce jest prawdą. Druga sprawa to co się stanie jak ten badziew ulegnie uszkodzeniu.
W tak tanich sprzętach łatwo o przebicie, a wtedy pójdzie 300V na wyjście (wyprostowanie 230AC daje ponad 300DC w "pierwotnym prostowniku" w który każda ładowarka impulsowa jest wyposażona).
Jakoś ostatnio obiło mi się o uszy, że jakąś kobietę prąd poraził podczas rozmowy z podłączoną tania chińską ładowarką. Ile w tym prawdy to nie wiem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!