zestaw BH-214
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
zestaw BH-214
Witam kupiłem sobie Noki BH-214 po to by podpiąć go przez bluta do laptopa i nastepnie do wzmacniacza. Wszystko skonfigurowałem tylko mam problem ze strasznie cicho gra. JAk podepnę pod wyjście w laptopie wzmacniacz, gra z ok 2 razy głośniej niz przez BH-214, ale jak podepnę słuchawki po lapka i pod ten zestawik nie słyszę różnicy w natężeniu dźwięku.
Pozdrawiam i prosze po pomoc.
Pozdrawiam i prosze po pomoc.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: zestaw BH-214
Moim zdaniem to jest wina tego, że te urządzenie wysyła dźwięk dostosowany do słuchawek. I ten sygnał co wysyła jest za słaby aby mógł w pełni wysterować wzmacniacz. Inaczej, wzmacniacz potrzebuje silniejszego sygnału na wejściu by grać z normalną głośnością.gringothc pisze:jak podepnę słuchawki po lapka i pod ten zestawik nie słyszę różnicy w natężeniu dźwięku.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Czyli aby uzyskać odpowiadnio silny sygnal musialbym wpiac jakis wzmacniacz sluchawkowy albo cos pomiedzy urzadzenie a wzmacniacz??
Ostatnio zmieniony 2010-11-12, 16:08 przez gringothc, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Najprawdopodobniej jest to ograniczenie do 100dB. UE takie nakazuje w na słuchawkach. Poziom dźwięku jest dopasowany do fabrycznych pchełek.YaHooo pisze:Moim zdaniem to jest wina tego, że te urządzenie wysyła dźwięk dostosowany do słuchawek. I ten sygnał co wysyła jest za słaby aby mógł w pełni wysterować wzmacniacz
Aha rozumiem, że moduł odbiorczy ustawiony na max głośność, po podpięciu do wzmacniacz? Tam jest osobna i niezależna regulacja głośności.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Tak głośnośc ustawiona na max. Nie da sie tych 100db jakos ominąć programowo albo cos?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To jest jedyne wyjście i najlepszegringothc pisze:Czyli aby uzyskać odpowiadnio silny sygnal musialbym wpiac jakis wzmacniacz sluchawkowy albo cos pomiedzy urzadzenie a wzmacniacz??

Nieststy ja nie znam na to sposobu. Prościej i szybciej by było kupić jakiś mały przedwzmacniacz. Ewentualnie sparwdzenie, czy wzmacniacz nie ma drugiego wejścia o zwiększonej czułości. Czasem bywa przełącznik zwiększający czułość wejścia line-in.gringothc pisze:Nie da sie tych 100db jakos ominąć programowo albo cos?
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
Witam. Wzmacniacz posiada wejście PHONE ale po podłączeniu dziwiek nie jest taki jak powinien (więcej basów i sopranów). Tez myślałem nad przedwzmacniaczem, tylko jaki maly polecacie w rozsądnej cenie?? bo po allegro nic takiego nie mogę znaleźć.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To jest tzw loduness. Fachowo to się nazywa fizjologiczny filtr regulacji głośności. Być może da się to wyłaczyć? Czasem jest przycisk umożliwiający wyłączenie tego. Ewentualnie po nastawieniu potencjometru powyżej połowy, to powinien już nie działać.gringothc pisze:Wzmacniacz posiada wejście PHONE ale po podłączeniu dziwiek nie jest taki jak powinien (więcej basów i sopranów).
Przeszukałem allegro i niestety z tych tańszych się nie nadają, bo to są gramofonowe. A takie mają charakterystykę częstotliwościową dopasowaną do wkładki gramofonowej. Więc nic dobrego nie widzę.gringothc pisze:Tez myślałem nad przedwzmacniaczem, tylko jaki maly polecacie w rozsądnej cenie?? bo po allegro nic takiego nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam YaHooo 

- wojteks
- *** Administrator ***
To jest wejście gramofonowe z filtrem RIAA, żeby to "naprawić" należy użyć filtru Anty RIAA patrz link http://sound.westhost.com/project80.htmgringothc pisze:Wzmacniacz posiada wejście PHONE ale po podłączeniu dziwiek nie jest taki jak powinien
To działa najczęściej po przedwzmacniaczach i dotyczy wszystkich wejść wzmacniacza, musi mieć wyłącznik.YaHooo pisze: loduness. Fachowo to się nazywa fizjologiczny filtr regulacji głośności. Być może da się to wyłaczyć?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Stosujec ten filtr Anty RIAA gniazdo phone pozostanie bardziej czule niz pozostałe gniazda wejściowe wzmacniacza?
- wojteks
- *** Administrator ***
W zależności od użytego R3 1kOhm do 1.5kOhm będzie jakaś różnica w czułości.gringothc pisze:Stosujec ten filtr Anty RIAA gniazdo phone pozostanie bardziej czule niz pozostałe gniazda wejściowe wzmacniacza?
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Oj pomyliło mi się, rzeczywiście masz racjęwojteks pisze:To jest wejście gramofonowe z filtrem RIAA,

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
zastanawiam sie czy jest sens abym robil ten filtr...bo nie wiem nawet czy duzo on zwiększy czułość...A co mysliscie gdybym np z jakies walkmana albo z jakies innego przenośnego urządzenia wyciągnął wzmacniacz i wpiął pomiędzy urządzenie a wzmacniacz zdało by to egzamin??
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale ten filtr nie zwiększa czułości, on ma odwrócić filtr na wejściu PHONE a to wejście jest znacznie czulsze niż Line-in. Przecież koszty wykonania będą groszowe.gringothc pisze:bo nie wiem nawet czy duzo on zwiększy czułość
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
JA wiem to zle po prostu pytanie sformułowałem. Chodzi mi czy jak zastosuje ten filtr to wejscie PHONO z tym filtrem bedzie bardziej czule niz np wejscie AUX??
- wojteks
- *** Administrator ***
Powinno być czulsze ale jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz.gringothc pisze:Chodzi mi czy jak zastosuje ten filtr to wejscie PHONO z tym filtrem bedzie bardziej czule niz np wejscie AUX?
Nie pomagam na PW!