Witam Was.
Przedstawiam fragment mapki zasięgu mobilnego internetu play. Stan na dzisiaj tzn. koniec 2010. Interesuje mnie zasięg w punkcie zaznaczonym czerwoną kropką. Czy po zastosowaniu zewnętrznej anteny kierunkowej mam szanse na połączenie? Odległość od granicy zasięgu do mojej posiadłośći to około 1,8km.
Druga sprawa, to czy mapki są aktualne? Według mapy na stonie mapa.btsearch.pl w punkcie zaznaczonym zieloną kropką jest maszt play umts2100. Czy taki przekaźnik nie gwarantuje mobilnego internetu?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-11-14, 13:53 ]
Kasuję załącznik, gdyż na forum obowiązuje zakaz wstawiania map operatorów jako załączniki - patrz ich regulamin.
Realny zasięg a mapa zasięgu
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Realny zasięg a mapa zasięgu
Ostatnio zmieniony 2010-11-14, 13:53 przez Deks, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Realny zasięg a mapa zasięgu
Sprawdz komorka 3G.Deks pisze: Interesuje mnie zasięg w punkcie zaznaczonym czerwoną kropką.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Niestety mam stary telefon. A nawet jeśli w punkcie zielonym nie ma masztu play, to czy antena kierunkowa zapewni zasięg. Teren w miare równy. Nie weim co o tym myśleć, chciał bym wiedzieć gdzie jest najbliższy masz 3g play. Według mapy http://mapa.btsearch.pl/ całkiem blisko mnie ale nie pokrywa się to z zasięgiem mapy na playmobile.plkey pisze:Sprawdz komorka 3G
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A kolega, syn, babcia, pies listonosza...? Niekoniecznie musi byc telefon - wygodniejszy jest modem + SIM sieci ktora cie interesuje, moze byc prepaid.Deks pisze:Niestety mam stary telefon.
Mapy zasiegu dostepne na stronkach operatorow sa strasznie optymistyczne - nawet w ich obrebie moga byc problemy z zasiegiem.
Nie pomagam na PW.