Laptop Wifi i telefon

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mastermalina
Początkujący użytkownik forum

Laptop Wifi i telefon

Post autor: mastermalina »

Witajcie użytkownicy forum.

Moje pytanie jest takie. Czy jest możliwość korzystania z internetu poprzez laptopa w telefonie. A dokładniej na czym stoję. Siedzę troszkę w tworzeniu sieci bezprzewodowych i przewodowych standardowo na kablu.

Najpierw opiszę sytuacje. Posiadam ogólnie internet radiowy chodź to nie jest zbytnio ważne. Jest on podłączony do routera i rozbijany na 3 komputery. Stacjonarny i 2 laptopy poprzez kabel. Ja jako ja korzystam z jednego z laptopów podłączonego kablem ponieważ nie posiadam routera Wi-Fi tylko na kabel.

Moje główne pytanie jest takie.
Czy jest możliwość podłączenia z mojego laptopa poprzez Wi-Fi z telefonem firmy Nokia N96 (laptop podłączony z internetem poprzez kabel). Utworzyłem pomiędzy laptopem a telefonem sieć Ad-hoc ale w ciąż nie mogę korzystać w telefonie z internetu. Chodzi o to że laptop był by jakby routerem dla mojego telefonu.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-11-17, 07:06 ]
Pogrubienie i powiększenie tekstu jest zbędne!
Ostatnio zmieniony 2010-11-17, 07:05 przez mastermalina, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Laptop Wifi i telefon

Post autor: wojteks »

mastermalina pisze:Chodzi o to że laptop był by jakby routerem
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ