Modem X950D Iplus+autouruchamianie instalacji Iplus manager

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Chris_V
Początkujący użytkownik forum

Modem X950D Iplus+autouruchamianie instalacji Iplus manager

Post autor: Chris_V »

Witam

Chciałbym korzystać z modemu Novatel X950D bez instalacji Iplus managera. Wolę czyste połączenie via dial-up (jak zresztą Sami doradzacie) Nie chce również korzystać z TNI (zbyt wiele opcji,których nie używam). Mam skonfigurowane połączenie Dial-up. Wszystko ładnie śmiga ale jest mały problem. Zaraz po starcie systemu (windows XP SP3) i włożeniu modemu do laptopa (Expres Card) uruchamia się instalacja aplikacji plusa Iplus manager. Dopiero po anulacji tej instalacji mogę połączyć sie via dial-up. Czy jest taka możliwość aby edytować plik autorun.inf na modemie albo jakiś inny sposób aby wyeliminować auto instalację iplus managera i jednocześnie zachować instalację modemu (tutaj mam na myśli automatyczne "odpalanie" pliku liteauto.exe zamieniającego virtualny napęd cd na modem - o ile czegoś nie pokręciłem). Będę wdzięczny za wskazówki.

Przeglądając forum znalazłem informację, że preparując odpowiednio komendę AT można wyłączyć autoinstalację modemu, ale mi chodzi o wyłączenie auto instalacji iPlus managera z zachowaniem autoinstalacji modemu.

Pozdrawiam
Chris
frutis
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Modem X950D Iplus+autouruchamianie instalacji Iplus manager

Post autor: frutis »

Możesz przygotować swój własny dashboard i go podmienić: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=25692.
ODPOWIEDZ