Axesstel MV400 i modem COMBO z neostrady
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Axesstel MV400 i modem COMBO z neostrady
Witam! Niedługo kończy mi się umowa na orange freedom pro i mam zamiar założyć neostradę!I mam takie pytanie czy jak podłącze modem combo kablem rj45 pod axesstela to będe mógł odbierać neostrade przez wifi axesstela?Chciałbym wiedzieć bo jakby to działało to nie sprzedawałbym axesstela a i modem combo w neostradzie jest tańszy!Z góry dzięki za odpowiedz!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Axesstel MV400 i modem COMBO z neostrady
Nie, ale chętnie wymienię Ci tego axesstela na zwykły router którym podzielisz neo i to nowyKrzysieka18 pisze: mam takie pytanie czy jak podłącze modem combo kablem rj45 pod axesstela to będe mógł odbierać neostrade przez wifi axesstela?

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Ale wydaje mi się że powinno chodzić,po zakończeniu umowy axesstel bedzie zwykłym przełącznikiem sieciowym,do niego podłączę modem na rj45 i powinno działać! Musze to gdzieś sprawdzić!
[ Dodano: 2010-11-17, 19:11 ]
Na stronie neostrady w opisie modemu combo pisze "Zestaw przeznaczony jest do podłączenia jednego komputera PC lub wielu komputerów używając przełącznika sieciowego (nie znajdującego się w zestawie).
[ Dodano: 2010-11-17, 19:34 ]
Niech ktoś coś podpowie odnośnie tej kombinacji!
[ Dodano: 2010-11-17, 19:11 ]
Na stronie neostrady w opisie modemu combo pisze "Zestaw przeznaczony jest do podłączenia jednego komputera PC lub wielu komputerów używając przełącznika sieciowego (nie znajdującego się w zestawie).
[ Dodano: 2010-11-17, 19:34 ]
Niech ktoś coś podpowie odnośnie tej kombinacji!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wątpię żeby w tym routerze była funkcja wyłączenia DHCP. I szkoda go marnować do takich rzeczy.Krzysieka18 pisze:po zakończeniu umowy axesstel bedzie zwykłym przełącznikiem sieciowym,do niego podłączę modem na rj45 i powinno działać! Musze to gdzieś sprawdzić!
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie, DHCP będzie bruździć jeśli nie ma możliwości wyłączenia go w Axesstelu.
Najlepiej sprzedać go i kupić za 1/6 kwoty uzyskanej ze sprzedaży choćby najtańszy Access Point, jeśli nie ma się wielkich wymagań.
Najlepiej sprzedać go i kupić za 1/6 kwoty uzyskanej ze sprzedaży choćby najtańszy Access Point, jeśli nie ma się wielkich wymagań.
- baxxxio
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Sprzedaj mv400, za ta kase bedziesz mial duzy wybor routerow z modem adsl ;]