Axesstel MV400 i modem COMBO z neostrady

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Krzysieka18
Początkujący użytkownik forum

Axesstel MV400 i modem COMBO z neostrady

Post autor: Krzysieka18 »

Witam! Niedługo kończy mi się umowa na orange freedom pro i mam zamiar założyć neostradę!I mam takie pytanie czy jak podłącze modem combo kablem rj45 pod axesstela to będe mógł odbierać neostrade przez wifi axesstela?Chciałbym wiedzieć bo jakby to działało to nie sprzedawałbym axesstela a i modem combo w neostradzie jest tańszy!Z góry dzięki za odpowiedz!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Axesstel MV400 i modem COMBO z neostrady

Post autor: krystianb »

Krzysieka18 pisze: mam takie pytanie czy jak podłącze modem combo kablem rj45 pod axesstela to będe mógł odbierać neostrade przez wifi axesstela?
Nie, ale chętnie wymienię Ci tego axesstela na zwykły router którym podzielisz neo i to nowy :cwaniak:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Krzysieka18
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Krzysieka18 »

Ale wydaje mi się że powinno chodzić,po zakończeniu umowy axesstel bedzie zwykłym przełącznikiem sieciowym,do niego podłączę modem na rj45 i powinno działać! Musze to gdzieś sprawdzić!

[ Dodano: 2010-11-17, 19:11 ]
Na stronie neostrady w opisie modemu combo pisze "Zestaw przeznaczony jest do podłączenia jednego komputera PC lub wielu komputerów używając przełącznika sieciowego (nie znajdującego się w zestawie).

[ Dodano: 2010-11-17, 19:34 ]
Niech ktoś coś podpowie odnośnie tej kombinacji!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Krzysieka18 pisze:po zakończeniu umowy axesstel bedzie zwykłym przełącznikiem sieciowym,do niego podłączę modem na rj45 i powinno działać! Musze to gdzieś sprawdzić!
Wątpię żeby w tym routerze była funkcja wyłączenia DHCP. I szkoda go marnować do takich rzeczy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Dokładnie, DHCP będzie bruździć jeśli nie ma możliwości wyłączenia go w Axesstelu.
Najlepiej sprzedać go i kupić za 1/6 kwoty uzyskanej ze sprzedaży choćby najtańszy Access Point, jeśli nie ma się wielkich wymagań.
Awatar użytkownika
baxxxio
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: baxxxio »

Sprzedaj mv400, za ta kase bedziesz mial duzy wybor routerow z modem adsl ;]
ODPOWIEDZ