Podtrzymywanie łączą

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Internet
Stały użytkownik forum

Podtrzymywanie łączą

Post autor: Internet »

Witam
Mam internet i-plus , bardzo często podczas grania w gry online typu kurnik.pl internet mi umiera..te dwa komputerki co są na pasku zadań nie swiecą się czyli oznacza to ze nie ma neta. Jedynym sposobem na to zeby internet znow powrocil do zycia jest rozlączenie sie i ponowne polaczaenie wtedy wszystko jest OK.Więc czy jest jakis program czy jakis sposob na to zeby internet byl caly czas w ruchu nawet gdy go nie uzywam.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Podtrzymywanie łączą

Post autor: YaHooo »

Internet pisze:Więc czy jest jakis program czy jakis sposob na to zeby internet byl caly czas w ruchu nawet gdy go nie uzywam.
Najprościej to podtrzymywać łącze za pomocą komendy <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a> Ja jeśli muszę, to używam takiej składni:

Kod: Zaznacz cały

ping wp.pl -t -l 100
Przy czym u siebie liczbę 100 będziesz musiał dobrać inną, tak aby modem się nie rozłączał.

Ps. Jesteś w zasięgu HSDPA i zamiera Ci połączenie?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Internet
Stały użytkownik forum

Post autor: Internet »

Dzieki , nie , mam tylko EDGE,
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Pytałem, bo myślałem, że modem Ci schodzi z HSDPA na UMTS i temu się zawiesza. Ale na EDGE też można tego spróbować. W każdym razie pisz jak był wynik testów.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ