Mam b. podobny problem jak w tym watku. Tzn. slaby, niestabilny sygnal - co ciekawe od okolo 10 dni. Wczesniej nie mialem wiekszych problemow, modem nie zmienil polozenia ani nie pojawily sie u mnie w mieszkaniu nowe urzadzenia promieniujace elektromagnetycznie.
Aktualnie, sprawdzajac top_netinfo sila sygnaly wynosi pomiedzy -113dBm (bez szans na zarejestrowanie w sieci) przez -107dBm - -101dBm (czasem sie udaje) do -97dbm - -93dBm (udaje sie). Jesli wystawie modem na pol mera na dwor - skacze po chwili do -70dBm (masakrycznie fajny rezultat) - no ale w zimie to ciezko reke trzymac poza chalupa

Obszedlem cala mieszkanie sprawdzajac co i jak mi lapie, sygnal byl miedzy -113 a -103, wiec lepszej miejscowki niet.
Zaktualizowalem oprogramowanie modemu (firmware) do 11.609.10.00.264.B409, zaktualizowalem sterowniki modemu na win xp do v3.17.00.00, sprawdzalem na 3 komputerach z roznymi antyvirusami. B/Z.
Ide dzis jeszcze prewencyjnie wymienic karte sim do BOKu, choc nie licze ze pomoze.
Co, poza antena, moge jeszcze uczynic?
Do ew. testow mam nokie 6230i

Sprawdzalem tez BTSy, jestem tutaj , na skrzyzowaniu Oporowskiej i Stalowej, od strony Stalowej. Bloki wzdluz Oporowskiej to wysokie , 10p, gierkowskie bloki wielkoplytowe. No ale sygnal dochodzi, bo na zew (patrz wyzej) jest ok..
Help, hilfe, pomocy