Neostrada bez telefonu

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Krzysieka18
Początkujący użytkownik forum

Neostrada bez telefonu

Post autor: Krzysieka18 »

Witam! Nie wiem czy to dobry dział ale nic! Mam takie pytanie, w środę wieczorem to jest 17 listopada zamówiłem na stronie tp neostrade bez telefonu, na drugi dzień dostałem takiego maila "Szanowni Państwo,

Informujemy, że z powodu modernizacji systemów Telekomunikacji Polskiej realizacja zamówienia złożonego przez stronę internetowš może zostać opóŸniona. Państwa zamówienie zostało zarejestrowane, jego weryfikacja zostanie przeprowadzona po ponownym uruchomieniu systemów. O jej wyniku zostaniecie Państwo poinformowani drogš mailowš po 23.11.2010 r."
i moje pytanie jest takie, kiedy moge się spodziewać założenia łącza bo do tej pory nawet nie miałem od nich żadnego telefonu,a w zamówieniu było że potwierdzą telefonicznie w ciągu 24 godzin roboczch, ogólnie to ile mają czasu na założenie neta? Z góry dzięki za odpowiedz, pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Neostrada bez telefonu

Post autor: wojteks »

Krzysieka18 pisze: ogólnie to ile mają czasu na założenie neta?
Pewnie ze 150dni o ile w ogóle będą warunki techniczne, jakiejś konkretniejszej odpowiedzi spodziewaj się po 23.11 jak uruchomią system.

Oczywiście wiesz że będziesz płacił dodatkowo za "utrzymanie linii" nie biorąc abonamentu telefonicznego?
Nie pomagam na PW!
Krzysieka18

Linie mam nad oknem bo wcześniej ktoś kto mieszkał w tym moim mieszkaniu miał telefon ale widocznie zrezygnował i kabel został nad oknem,wystarczy dociągnąć go do mieszkania, a i ludzie z bloku mają neostrade! A z opłatą za utrzymanie linii to wiem że będe płacił ale wole to niż orange freedom pro i prędkości 200 kilobitów na sekunde!A radiówka u nas to też żadna rewelacja a kabel to kabel!Aha w tym mailu była jeszcze informacja że te maile są wysyłąne automatycznie!

[ Dodano: 2010-11-21, 20:51 ]
A przeważnie ile się czeka na założęnie linii?
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

Podłączenia trwają chwile ale najgorsze jest czekanie kiedy przyjadą.Za utrzymanie gniazda bez telefonu kosztowało coś koło 26zł o ile się nie mylę lepiej niż 50 zł za domowy tel.
Krzysieka18

Utrzymanie łącza kosztuje 29 zł, przynajmniej przy składaniu zamówienia taka kwota była wyświetlona na stronie! Ale mnie interesuje ile mają czasu na przyjazd i zamontowanie od złożenia zamówienia!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Krzysieka18 pisze:A przeważnie ile się czeka na założęnie linii?
Ja czekałem 3 lata i 37 dni.

[ Dodano: 2010-11-21, 21:20 ]
Krzysieka18 pisze:Ale mnie interesuje ile mają czasu na przyjazd i zamontowanie od złożenia zamówienia!
Proponuję regulamin przeczytać, to na prawdę nie boli.
Pewnie standardowe w TP 30+10 dni.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Ja czekałem 3 lata i 37 dni.
Czekałem 4 dni, z tym że linie miałem gotową.
Akurat w moim przypadku była kwestia samej aktywacji.
ambor20
Użytkownik forum

Post autor: ambor20 »

Czekam 5 lat ale już kabel w domu :cwaniak:
Internet
Stały użytkownik forum

Post autor: Internet »

własnie , ja tez napisalem do TP i ile czeka sie na zalozenie nowej lini ?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Internet pisze:ile czeka sie na zalozenie nowej lini ?
Nie widzisz odpowiedzi powyżej ? :roll:
Od czterech dni do nieskończoności.
Internet
Stały użytkownik forum

Post autor: Internet »

Ile mozna czekac na odpowiedz od TP ? napisałem do nich 2 dni temu i do dzisiaj zadnej odpowiezdi nie dostalem ani na telefon ani na e-mail :/
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Internet pisze:Ile mozna czekac na odpowiedz od TP ? napisałem do nich 2 dni temu i do dzisiaj zadnej odpowiezdi nie dostalem ani na telefon ani na e-mail :/
W ciągu 14 lub 30 dni Ci odpowiedzą, jest jeszcze 3 opcja, że nie odpowiedzą. ;)
Krzysieka18

A jak to w końcu jest z tym montażem? W czwartek dzwonił do mnie monter jak jest u mnie z liniami i powiedział że sam sprawdzi i zadzwoni! Do dzisiaj nie zadzwonił,ale za to dostałem sms z firmy DPD że dzisiaj dostane paczke z tp za pobraniem 99 zł! I jak to jest jak jeszcze linii nie mam podłączonej?
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Trochę mi się śmiać chce. Ja już czekam kilka lat , ale najlepsze jest to , że cennik dla mnie wyniósł 12 000 zł :szok: Wolałem już Iplusa wtedy kupić :rotfl:
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
temp333
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: temp333 »

Oficer pisze:Podłączenia trwają chwile ale najgorsze jest czekanie kiedy przyjadą.Za utrzymanie gniazda bez telefonu kosztowało coś koło 26zł o ile się nie mylę lepiej niż 50 zł za domowy tel.
Możesz też zamówić sobie telefon stacjonarny w Multimo - kosztuje złotkówkę mniej od utrzymania łącza przez Tepsę, a masz dodatkowo aktywny numer domowy i godzinę rozmów miesięcznie gratis nie pasąc przy okazji TePsy za ich łaskawe utrzymywanie łącza :)
ambor20
Użytkownik forum

Mi już ręce opadły ja wykonałem telefon na błękitną linię . Jak wcześniej pisałem jakaś firma na zlecenie tepsy wykonała przyłącze kablowe do domu , ponieważ trochę wszystko ucichło zadzwoniłem do nich z pytaniem kiedy mogę się spodziewać podłączenia telefonu i wiecie co usłyszałem :cwaniak: nie ma możliwości technicznych :cry: ja do kobiety że tepsa wykonała przyłącze i mnie interesuje kiedy przyjedzie ktoś i podłączy dwa kabelki , pani swoje nie ma możliwości technicznych , ja się pytam to po co kładli kabel , rujnowali kostkę i wprowadzali kabel do domu pani z tepsy mówi że widocznie wtedy były możliwości techniczne ale teraz nie ma :szok:
Załamka
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

ambor20 pisze:Załamka
Ale niestety możliwa sytuacja...pewnie w kablu rozdzielczym/magistralnym była jedna wolna para, i po prostu została zajęta w międzyczasie, albo port na centrali (mniej prawdopodobne).

Dobrze by było pogadać bezpośrednio z monterami, czy rzeczywiście nie ma wolnych zasobów.
ambor20
Użytkownik forum

Tylko jak rozmawiałem to miałem wrażenie że tepsa nic nie wie o tym że ktoś wykonał u mnie przyłącze . No cóż złożyłem ponowne zamówienie na przyłącze i czekam może coś się urodzi . Zastanawiam się czy rzeczywiście jest tam taki bajzel , czy może ja mam pecha :cry:
Ostatnio zmieniony 2010-12-10, 23:06 przez ambor20, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ambor20 pisze:Tylko jak rozmawiałem to miałem wrażenie że tepsa nic nie wie o tym że ktoś wykonał u mnie przyłącze .
Przecież to normalne u nich.
ambor20 pisze: Zastanawiam się czy rzeczywiście jest tam taki bajzel , czy może ja mam pecha
To pierwsze. :hyhy:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ambor20
Użytkownik forum

Jednak bałagan w czwartek podłączają linię :D
zDaleKi

ambor20 pisze:Jednak bałagan w czwartek podłączają linię
Czyli tak jak myślałem ;)
Widzisz, nie było się co martwić. :hyhy:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

zDaleKi

I od tamtych czasów jak widać niewiele się zmieniło :rotfl:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
ODPOWIEDZ