Neostrada bez telefonu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Neostrada bez telefonu
Witam! Nie wiem czy to dobry dział ale nic! Mam takie pytanie, w środę wieczorem to jest 17 listopada zamówiłem na stronie tp neostrade bez telefonu, na drugi dzień dostałem takiego maila "Szanowni Państwo,
Informujemy, że z powodu modernizacji systemów Telekomunikacji Polskiej realizacja zamówienia złożonego przez stronę internetowš może zostać opóŸniona. Państwa zamówienie zostało zarejestrowane, jego weryfikacja zostanie przeprowadzona po ponownym uruchomieniu systemów. O jej wyniku zostaniecie Państwo poinformowani drogš mailowš po 23.11.2010 r."
i moje pytanie jest takie, kiedy moge się spodziewać założenia łącza bo do tej pory nawet nie miałem od nich żadnego telefonu,a w zamówieniu było że potwierdzą telefonicznie w ciągu 24 godzin roboczch, ogólnie to ile mają czasu na założenie neta? Z góry dzięki za odpowiedz, pozdrawiam!
Informujemy, że z powodu modernizacji systemów Telekomunikacji Polskiej realizacja zamówienia złożonego przez stronę internetowš może zostać opóŸniona. Państwa zamówienie zostało zarejestrowane, jego weryfikacja zostanie przeprowadzona po ponownym uruchomieniu systemów. O jej wyniku zostaniecie Państwo poinformowani drogš mailowš po 23.11.2010 r."
i moje pytanie jest takie, kiedy moge się spodziewać założenia łącza bo do tej pory nawet nie miałem od nich żadnego telefonu,a w zamówieniu było że potwierdzą telefonicznie w ciągu 24 godzin roboczch, ogólnie to ile mają czasu na założenie neta? Z góry dzięki za odpowiedz, pozdrawiam!
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Neostrada bez telefonu
Pewnie ze 150dni o ile w ogóle będą warunki techniczne, jakiejś konkretniejszej odpowiedzi spodziewaj się po 23.11 jak uruchomią system.Krzysieka18 pisze: ogólnie to ile mają czasu na założenie neta?
Oczywiście wiesz że będziesz płacił dodatkowo za "utrzymanie linii" nie biorąc abonamentu telefonicznego?
Nie pomagam na PW!
-
Linie mam nad oknem bo wcześniej ktoś kto mieszkał w tym moim mieszkaniu miał telefon ale widocznie zrezygnował i kabel został nad oknem,wystarczy dociągnąć go do mieszkania, a i ludzie z bloku mają neostrade! A z opłatą za utrzymanie linii to wiem że będe płacił ale wole to niż orange freedom pro i prędkości 200 kilobitów na sekunde!A radiówka u nas to też żadna rewelacja a kabel to kabel!Aha w tym mailu była jeszcze informacja że te maile są wysyłąne automatycznie!
[ Dodano: 2010-11-21, 20:51 ]
A przeważnie ile się czeka na założęnie linii?
[ Dodano: 2010-11-21, 20:51 ]
A przeważnie ile się czeka na założęnie linii?
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Podłączenia trwają chwile ale najgorsze jest czekanie kiedy przyjadą.Za utrzymanie gniazda bez telefonu kosztowało coś koło 26zł o ile się nie mylę lepiej niż 50 zł za domowy tel.
-
Utrzymanie łącza kosztuje 29 zł, przynajmniej przy składaniu zamówienia taka kwota była wyświetlona na stronie! Ale mnie interesuje ile mają czasu na przyjazd i zamontowanie od złożenia zamówienia!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ja czekałem 3 lata i 37 dni.Krzysieka18 pisze:A przeważnie ile się czeka na założęnie linii?
[ Dodano: 2010-11-21, 21:20 ]
Proponuję regulamin przeczytać, to na prawdę nie boli.Krzysieka18 pisze:Ale mnie interesuje ile mają czasu na przyjazd i zamontowanie od złożenia zamówienia!
Pewnie standardowe w TP 30+10 dni.
-
- Guru bezprzewodowy
Czekałem 4 dni, z tym że linie miałem gotową.Ja czekałem 3 lata i 37 dni.
Akurat w moim przypadku była kwestia samej aktywacji.
-
- Użytkownik forum
Czekam 5 lat ale już kabel w domu 

-
- Stały użytkownik forum
własnie , ja tez napisalem do TP i ile czeka sie na zalozenie nowej lini ?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie widzisz odpowiedzi powyżej ?Internet pisze:ile czeka sie na zalozenie nowej lini ?

Od czterech dni do nieskończoności.
-
- Stały użytkownik forum
Ile mozna czekac na odpowiedz od TP ? napisałem do nich 2 dni temu i do dzisiaj zadnej odpowiezdi nie dostalem ani na telefon ani na e-mail 

-
- Mistrz bezprzewodowy
W ciągu 14 lub 30 dni Ci odpowiedzą, jest jeszcze 3 opcja, że nie odpowiedzą.Internet pisze:Ile mozna czekac na odpowiedz od TP ? napisałem do nich 2 dni temu i do dzisiaj zadnej odpowiezdi nie dostalem ani na telefon ani na e-mail

-
A jak to w końcu jest z tym montażem? W czwartek dzwonił do mnie monter jak jest u mnie z liniami i powiedział że sam sprawdzi i zadzwoni! Do dzisiaj nie zadzwonił,ale za to dostałem sms z firmy DPD że dzisiaj dostane paczke z tp za pobraniem 99 zł! I jak to jest jak jeszcze linii nie mam podłączonej?
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Trochę mi się śmiać chce. Ja już czekam kilka lat , ale najlepsze jest to , że cennik dla mnie wyniósł 12 000 zł
Wolałem już Iplusa wtedy kupić 

Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Możesz też zamówić sobie telefon stacjonarny w Multimo - kosztuje złotkówkę mniej od utrzymania łącza przez Tepsę, a masz dodatkowo aktywny numer domowy i godzinę rozmów miesięcznie gratis nie pasąc przy okazji TePsy za ich łaskawe utrzymywanie łączaOficer pisze:Podłączenia trwają chwile ale najgorsze jest czekanie kiedy przyjadą.Za utrzymanie gniazda bez telefonu kosztowało coś koło 26zł o ile się nie mylę lepiej niż 50 zł za domowy tel.

-
- Użytkownik forum
Mi już ręce opadły ja wykonałem telefon na błękitną linię . Jak wcześniej pisałem jakaś firma na zlecenie tepsy wykonała przyłącze kablowe do domu , ponieważ trochę wszystko ucichło zadzwoniłem do nich z pytaniem kiedy mogę się spodziewać podłączenia telefonu i wiecie co usłyszałem
nie ma możliwości technicznych
ja do kobiety że tepsa wykonała przyłącze i mnie interesuje kiedy przyjedzie ktoś i podłączy dwa kabelki , pani swoje nie ma możliwości technicznych , ja się pytam to po co kładli kabel , rujnowali kostkę i wprowadzali kabel do domu pani z tepsy mówi że widocznie wtedy były możliwości techniczne ale teraz nie ma
Załamka

Załamka
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ale niestety możliwa sytuacja...pewnie w kablu rozdzielczym/magistralnym była jedna wolna para, i po prostu została zajęta w międzyczasie, albo port na centrali (mniej prawdopodobne).ambor20 pisze:Załamka
Dobrze by było pogadać bezpośrednio z monterami, czy rzeczywiście nie ma wolnych zasobów.
-
- Użytkownik forum
Tylko jak rozmawiałem to miałem wrażenie że tepsa nic nie wie o tym że ktoś wykonał u mnie przyłącze . No cóż złożyłem ponowne zamówienie na przyłącze i czekam może coś się urodzi . Zastanawiam się czy rzeczywiście jest tam taki bajzel , czy może ja mam pecha 

Ostatnio zmieniony 2010-12-10, 23:06 przez ambor20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Przecież to normalne u nich.ambor20 pisze:Tylko jak rozmawiałem to miałem wrażenie że tepsa nic nie wie o tym że ktoś wykonał u mnie przyłącze .
To pierwsze.ambor20 pisze: Zastanawiam się czy rzeczywiście jest tam taki bajzel , czy może ja mam pecha

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Jednak bałagan w czwartek podłączają linię 

-
Czyli tak jak myślałemambor20 pisze:Jednak bałagan w czwartek podłączają linię

Widzisz, nie było się co martwić.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
-
I od tamtych czasów jak widać niewiele się zmieniło 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)