iPlus i modem HSUPA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus i modem HSUPA
Witam
Otóż mam pewien problem. Jestem posiadaczem internetu bezprzewodowego iPlus 7,2 mb i osiągam ping w gracinach 120-150. Używam modemu HSDPA. Czy mógłbym wymienić modem na HSUPA (podobno wtedy internet jest o wiele wydajniejszy) i czy działałby pod iPlus czy mogę używać tylko hsdpa? Jakie bym osiągał wtedy pingi?Mieszkam kolo Torunia jakby co.
Otóż mam pewien problem. Jestem posiadaczem internetu bezprzewodowego iPlus 7,2 mb i osiągam ping w gracinach 120-150. Używam modemu HSDPA. Czy mógłbym wymienić modem na HSUPA (podobno wtedy internet jest o wiele wydajniejszy) i czy działałby pod iPlus czy mogę używać tylko hsdpa? Jakie bym osiągał wtedy pingi?Mieszkam kolo Torunia jakby co.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: iPlus i modem HSUPA
To możesz zrobić zawsze. Jednak nie wiemy, czy znajdujesz się w zasięgu HSUPA. Jeśli nie, to wtedy taki modem nic Ci nie da.adziun pisze:Czy mógłbym wymienić modem na HSUPA
Nie za bardzo rozumiem o co Ci biega. Jeśli modem na HSUPA a Ty masz tylko HSDPA to modem będize działać w HSDPA.adziun pisze:czy działałby pod iPlus czy mogę używać tylko hsdpa?
No ja u siebie mam pingi w granicach 90ms, a jak sieć jest mało obciążona jakieś 10ms mniejsze.adziun pisze:Jakie bym osiągał wtedy pingi?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
chodzi mi o to czy jak kupowałem kartę iplusa to czy mogę korzystać zarówno z HSDPA jak i z HSUPA czy będę musiał coś dodatkowo wykupić. A jak mogę sprawdzić czy działa u mnie HSUPA?YaHooo pisze:Nie za bardzo rozumiem o co Ci biega. Jeśli modem na HSUPA a Ty masz tylko HSDPA to modem będize działać w HSDPA.
EDIT: na stronce iplusa jest napisane, że mam zasięg HSPA+ nie pisze tam nic o HSUPA wiec chyba będzie sygnał jak myślicie?
-
- Stały użytkownik forum
HSPA+ to następca Hsupa śmiało możesz brać modem z Hsupa ;-)
-
jaki najtańszy modem, ktory ma 7.2 mb pobierania i jak najwiecej wysylania moglibyscie mi polecic?
-
- Użytkownik forum
120-150 to nie jest wysoki ping. Dobrze jest