Huawei e220 problem

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xPredatorx88
Stały użytkownik forum

Huawei e220 problem

Post autor: xPredatorx88 »

Ściągnąłem koledze simlocka z modemu huawei e220, simlock został zdjęty pomyślnie. Ale po włożeniu karty z play moblie wyskakuje brak sieci. A kiedy chcę wybrać sieć recznie, to wyskakuje że wszystkie sieci nawet Era, na którą był simlock jest zakazana.

Ps. Kolega mówi, że pisało tak: Bezprzewodowe urządzenie niedostępne, lub nieosiągalne.
Proszę o pomoc, w imieniu mojego kolegi.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Huawei e220 problem

Post autor: wojteks »

xPredatorx88 pisze:Ale po włożeniu karty z play moblie wyskakuje brak sieci. A kiedy chcę wybrać sieć recznie, to wyskakuje że wszystkie sieci nawet Era, na którą był simlock jest zakazana.
Włóż kartę SIM plusa/orange nawet głosową i sprawdź czy zaloguje się do sieci (nie musisz sprawdzać połączenia).
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

xPredatorx88 pisze:Ale po włożeniu karty z play moblie wyskakuje brak sieci.
A modem nie jest przestawiony w tryb tylko 2G? Ewentualnie widzi jakieś inne sieci 3G jak wykrywasz dostępne?
xPredatorx88 pisze: to wyskakuje że wszystkie sieci nawet Era, na którą był simlock jest zakazana.
Bo karta SIM jest Playa, więc siłą rzeczy inni operatorzy będą zakazani.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
xPredatorx88
Stały użytkownik forum

Post autor: xPredatorx88 »

Ok, dziękuje za odpowiedź, a w tym modemie da się ustawić sieć 3G?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

xPredatorx88 używasz mobile partner? Jak tak to narzędzia->opcje->sieć i tam ustawiasz. Tylko połączenie nie może by aktywne bo wtedy opcja jest niedostępna.
ODPOWIEDZ