cyfrowy polsat-pomoc

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
przemekgumi$
Początkujący użytkownik forum

cyfrowy polsat-pomoc

Post autor: przemekgumi$ »

Witam. Zkupiłem internet radiowy cyfrowego polsatu z modemem telefonicznym huawei 182e i gdy zainstalowałem i połączyłem sie z internetem wszystko jest ok. Mam też ruter huawei d105 i chcę aby internet szedł do jednego komputera przez kabel ethernet , a na drugi przez wifi. Gdy podlączam modem do routera komputer mi nie znajduje tego modemu, a aby mieć informacje o transferach muszę sie połączyć przez aplikacje cyfrowego polsatu , jak to zrobić? Gdy podłącze modem w router , internet jest jako połączenie lokalne ale aplikacja cyfrowego polsatu nie znajduje urządzenia, a chcę uruchamiać przez aplikacje cyfrowego polsatu proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 2010-12-02, 21:51 przez przemekgumi$, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: cyfrowy polsat-pomoc

Post autor: wojteks »

Zrób edycję posta, użyj dużych liter, krpoek i przecinków. Ten słowotok trudno zrozumieć.
Nie pomagam na PW!
przemekgumi$

jak zedytuje post to odpowiesz
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

przemekgumi$ pisze: Gdy podlączam modem do routera komputer mi nie znajduje tego modemu,
To normalne.
przemekgumi$ pisze: a aby mieć informacje o transferach muszę sie połączyć przez aplikacje cyfrowego polsatu
Jeżeli nie da się sprawdzać przez internet na stronie CP to tak nie sprawdzisz albo musisz modem do komputera podłączyć.
przemekgumi$ pisze:internet jest jako połączenie lokalne ale aplikacja cyfrowego polsatu nie znajduje urządzenia,
To też normalne i inaczej się nie da.

Musisz wybrać modem podłączony do komputera i aplikacja CP albo modem podłączony do routera i bez aplikacji.
przemekgumi$ pisze:jak zedytuje post to odpowiesz
Odpowiem ale za następny post bez dużych liter itp. dostaniesz ostrzeżenie.
Nie pomagam na PW!
przemekgumi$

Dziękuje.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez przemekgumi$, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: guteq »

wojteks pisze:Jeżeli nie da się sprawdzać przez internet na stronie CP
Da się, na dwa sposoby: 1) w panelu iCOK po zalogowaniu się na konto abonenckie i 2) bezpośrednio na dodatkowej stronie WWW _dostępnej tylko z sieci CP_ za to już bez logowania. Adres tej strony to http://www.cyfrowypolsat.pl/internet/biezace-zuzycie/

Jedyna wada obu tych sposóbów: sumowane są tylko dane z już zakończonych sesji. Jeśli chce się mieć w miarę wiarygodne informacje, to trzeba rozłączyć sesję, odczekać jakąś chwilę żeby się to przemieliło przez system billingowy i dopiero wtedy sprawdzić.
Pozdro,
GutEQ
ODPOWIEDZ