cyfrowy polsat-pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
cyfrowy polsat-pomoc
Witam. Zkupiłem internet radiowy cyfrowego polsatu z modemem telefonicznym huawei 182e i gdy zainstalowałem i połączyłem sie z internetem wszystko jest ok. Mam też ruter huawei d105 i chcę aby internet szedł do jednego komputera przez kabel ethernet , a na drugi przez wifi. Gdy podlączam modem do routera komputer mi nie znajduje tego modemu, a aby mieć informacje o transferach muszę sie połączyć przez aplikacje cyfrowego polsatu , jak to zrobić? Gdy podłącze modem w router , internet jest jako połączenie lokalne ale aplikacja cyfrowego polsatu nie znajduje urządzenia, a chcę uruchamiać przez aplikacje cyfrowego polsatu proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 2010-12-02, 21:51 przez przemekgumi$, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: cyfrowy polsat-pomoc
Zrób edycję posta, użyj dużych liter, krpoek i przecinków. Ten słowotok trudno zrozumieć.
Nie pomagam na PW!
-
jak zedytuje post to odpowiesz
- wojteks
- *** Administrator ***
To normalne.przemekgumi$ pisze: Gdy podlączam modem do routera komputer mi nie znajduje tego modemu,
Jeżeli nie da się sprawdzać przez internet na stronie CP to tak nie sprawdzisz albo musisz modem do komputera podłączyć.przemekgumi$ pisze: a aby mieć informacje o transferach muszę sie połączyć przez aplikacje cyfrowego polsatu
To też normalne i inaczej się nie da.przemekgumi$ pisze:internet jest jako połączenie lokalne ale aplikacja cyfrowego polsatu nie znajduje urządzenia,
Musisz wybrać modem podłączony do komputera i aplikacja CP albo modem podłączony do routera i bez aplikacji.
Odpowiem ale za następny post bez dużych liter itp. dostaniesz ostrzeżenie.przemekgumi$ pisze:jak zedytuje post to odpowiesz
Nie pomagam na PW!
-
Dziękuje.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez przemekgumi$, łącznie zmieniany 1 raz.
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Da się, na dwa sposoby: 1) w panelu iCOK po zalogowaniu się na konto abonenckie i 2) bezpośrednio na dodatkowej stronie WWW _dostępnej tylko z sieci CP_ za to już bez logowania. Adres tej strony to http://www.cyfrowypolsat.pl/internet/biezace-zuzycie/wojteks pisze:Jeżeli nie da się sprawdzać przez internet na stronie CP
Jedyna wada obu tych sposóbów: sumowane są tylko dane z już zakończonych sesji. Jeśli chce się mieć w miarę wiarygodne informacje, to trzeba rozłączyć sesję, odczekać jakąś chwilę żeby się to przemieliło przez system billingowy i dopiero wtedy sprawdzić.
Pozdro,
GutEQ
GutEQ