jak na początku.Mam takie pytanie czy orange wtedy rejestruje mój transfer ?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Moderator: Moderatorzy
Raczej tak.lamix35 pisze:Mam takie pytanie czy orange wtedy rejestruje mój transfer ?
Możliwe, że ma jakieś nadane ID, dzięki czemu to jest możliwe. Orange ma to ID zarejestrowane i tak czy tak to co pobierzesz idzie z limicikulamix35 pisze:modem orange freedom pro działa bez karty sim
Jeśli wyjmujesz kartę sim po włączeniu routera, to transfer naliczają, a dodatkowo możesz uszkodzić router i kartę sim(u-rim)lamix35 pisze:działa bez karty sim
W takim razie wyłącz ruter, wyjmij kart i włącz bez karty. Zapewne router rejestruje karte po czym już z niej nie korzysta. (przynajmniej ja to tak rozumiem)Po
Watpie. Do algorytmu uwierzytelnienia potrzebna jest odpowiedz karty - na niej schowany jest algorytm wyliczajacy.Procio pisze:Zapewne router rejestruje karte po czym już z niej nie korzysta. (przynajmniej ja to tak rozumiem)
Możesz jaśniej?ja.michal pisze: Widać za dużo kasy na sprzęt macie. No, ale co kto woli.
Aa to trzeba było tak od razuja.michal pisze: raczej nie jest zdrowo wyciągać coś z pracującego urządzenia. Kilka razy się uda a ten następny już nie.
Procio pisze:Aa to trzeba było tak od razu
Trzeba czytać, ze zrozumieniem.krystianb pisze:a dodatkowo możesz uszkodzić router i kartę sim(u-rim)
Nic, ale baterie na ogół nie lubią zbyt wysokiego ciepła (+40 C), więc możesz ją rozładować do połowy i schować w zaciemnione miejsce, w którym jest temperatura pokojowa.Procio pisze:btw. Czy to, że cały czas trzymam mojego MV510VR przy ładowarce to nic?
W ten sposób możesz odpalić np. pięć modemów i uzyskać super łącze jeśli będziesz posiadał router obsługujący tyle modemów, no i o ile system się nie kapnie, że coś jest nie tak jak powinno byćkrystianb pisze:Jeśli wyjmujesz kartę sim po włączeniu routera, to transfer naliczają, a dodatkowo możesz uszkodzić router i kartę sim(u-rim)lamix35 pisze:działa bez karty sim
Ja bym się bardzo zdziwił gdyby próba nawiązania drugiej sesji z tego samego R-UIMa się powiodłaal-czerniawski pisze:możesz odpalić np. pięć modemów i uzyskać super łącze jeśli będziesz posiadał router obsługujący tyle modemów, no i o ile system się nie kapnie, że coś jest nie tak jak powinno byćWtedy może nastąpić reakcja providera na takie eksperymenty.
Nie jestem taki pewien. Bo bardzo podobna sytuacja jest przy nagłym rozłączeniu spowodowanym np odłączeniem połączonego modemu - wg systemu sesja trwa nadal, zakańczana jest dopiero po pewnym czasie bezczynności.al-czerniawski pisze:Jeśli by tak było, to reakcją pewnie będzie blokada konta.