wypowiedzenie umowy OFP

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sylwek7
Początkujący użytkownik forum

wypowiedzenie umowy OFP

Post autor: sylwek7 »

witam wszystkich
17 stycznia konczy mi sie umowa z orange freedom pro i nie chce przedłuzac, przeczytalem w regulaminie ze chcac nieprzedluzac umowy musze zlozyc dyspozycje nieprzedluzania umowy z wyprzedzeniem odpowiadajacym co najmniej jednemu pelnemu okresowi rozliczeniowemu i pytanie skad wzor wypowiedzenia i kiedy najpozniej musze je wyslac i gdzie zeby nie bylo za pozno bo potem umowe przeksztalcaja na czas nieokreslony a tego bym nie zniosl dzieki bogu jakos zlecialy te 2 lata :brawa: i w sumie nie wiem jaki lepszy internet, mieszkam na przeedmiesciach torunia ( jakies 13km) w sumie wioska moze ktos doradzi najlepsza opcje z gory dzieki
sylwek
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: wypowiedzenie umowy OFP

Post autor: Jaco »

sylwek7 pisze: i pytanie skad wzor wypowiedzenia
A po co ci wzór. Piszesz swoje dane,nr.umowy i że wypowiadasz z ostatnim dniem okresu rozliczeniowego. Wysyłasz pocztą listem poleconym bądź składasz rezygnację w salonie Orange do 17 grudnia 2010. Śpiesz się.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

http://dl.dropbox.com/u/4497122/wypowie ... ultimo.odt

tylko dostosować do własnych wymagań.
Ostatnio zmieniony 2010-12-09, 23:42 przez Patryk, łącznie zmieniany 1 raz.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Najlepiej zrobić to w salonie-u nich to tylko parę kliknięć ;)
sylwek7

dzisiaj albo jutro pojade do salonu najlepiej bedzie dzieki za pomoc
sylwek
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Tylko w salonie firmowym (których niestety za dużo nie ma), a nie w punkcie partnerskim, bo tam nierzadko potrafią człowieka na drzewo wysłać.
sylwek7

Wiem, w tym co kupowałem, czyli w telepunkcie TPSA, a jaki bys mogl mi polecic nastepny internet najlepszy z mozliwych. Mieszkam na przedmiesciach Torunia (wioska choc nie taka prawdziwa bardziej osiedle domkow jednorodzinnych) i nie mam telefonu stacjonarnego choc ponoc tez jest opcja podloczenia samego gniazda tel i bym placil za nie abonament ( ok. 20,30zl) + za internet, tylko ze w zime to pewnie nierealne. A czekac do wiosny tez nie bardzo, zreszta zadzwonie i popytam.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-12-10, 19:58 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-12-10, 19:58 przez sylwek7, łącznie zmieniany 1 raz.
sylwek
slawek-80
Użytkownik forum

Post autor: slawek-80 »

Też mieszkam pod Toruniem (dokładnie gmina Zławieś Wielka) i jedyne co mogę ci doradzić to brać jakikolwiek internet ale po kablu, bo każdy internet bezprzewodowy to badziewie, może on być przydatny tylko jako internet dodatkowy gdy jesteśmy poza domem. Koszt to ok. 50-60zł/m-c + ok. 20zł/m-c za utrzymanie łącza i cieszymy się szybkim internetem bez limitów. Pozostaje jedynie kwestia czy w twoim miejscu zamieszkania są obecnie warunki techniczne do podłączenia takiego neta po kablu.
Deks
Stały użytkownik forum

Post autor: Deks »

sylwek7 pisze: zeby nie bylo za pozno bo potem umowe przeksztalcaja na czas nieokreslony a tego bym nie zniosl
Możesz mi to wytłumaczyć, na co będzie za późno? Czy jeśli umowa jest na czas nieokreślony, to nie można jej zerwać w dowolnym momenciec z zachowaniem okresu wypowiedzenia?
ODPOWIEDZ